Ποιο βότανο ρίχνει το ζάχαρο, ποιο θεραπεύει την ακμή και ποιο καταπολεμά τη ναυτία; Μάθε γι’ αυτά και άλλα 5 βότανα που κάνουν καλό στην υγεία.

Advertisements

H βοτανοθεραπεία παραμένει επίκαιρη. Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν τις προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Δες ποια είναι τα πιο δημοφιλή βότανα που κάνουν καλό στην υγεία και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις στην καθημερινότητά σου για να επωφεληθείς από τη δράση τους.

Αλόη

aloe

Το gel επιταχύνει την ίαση των ελαφρών τραυμάτων. Ο γαλακτώδης χυμός, αντίθετα, μπορεί να ερεθίσει το έντερο.

Τι λέει η επιστήμη
Το gel της αλόης είναι πλούσιο σε βλεννοπολυσακχαρίτες, δηλαδή μόρια που δεσμεύουν το νερό και διατηρούν υγρά τα ελαφριά τραύματα και εγκαύματα. Η αλόη, επίσης, ενεργοποιεί τα λευκά αιμοσφαίρια, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού, ενώ αναστέλλει τη δράση ορισμένων φλεγμονώδων κυττάρων. Σε μελέτη, τέλος, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Alimentary Pharmacology and Therapeutics διαπιστώθηκε ότι το gel αλόης μειώνει τις γαστρεντερικές φλεγμονές.

Advertisements

Πότε να την αποφεύγεις
Μη χρησιμοποιείς το χυμό, γνωστό για τις καθαρτικές του ιδιότητες, γιατί μπορεί να ερεθίσει πολύ το έντερο.

Η συμβουλή των ειδικών
Κόψε ένα φύλλο στη μέση και άπλωσε το gel που ρέει στα ελαφριά τραύματα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια αλοιφή με βάση το gel αλόης. Ως καθαρτικό ρόφημα μπορείς να πίνεις το χυμό της.

Advertisements