Μην χασετε

4 υπέροχες συμβουλές για καθαρά και λαμπερά μαλλιά, made in France

Συμφωνείτε σίγουρα μαζί μου ότι η καθαριότητα των μαλλιών ξεκινά με το σωστό λούσιμο και χρησιμοποιώντας το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτική μαλλιών, ανάλογα με τον τύπο τους. Για να έχουμε καθαρά και λαμπερά μαλλιά οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο, ώστε όχι μόνο να τους δίνουμε τη δυνατότητα να ξεκουράζονται, αλλά και για να εξισορροπεί το Ph, η επιδερμίδα του κεφαλιού.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 23 διαφορετικές χώρες, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι λούζονται καθημερινά ή μέρα παρά μέρα. Oι Γαλλίδες ξεχωρίζουν, καθώς ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία και είναι επαγγελματίες στο να διατηρούν τα μαλλιά τους λαμπερά και ογκώδη ανάμεσα στα λουσίματα.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές, μα αποτελεσματικές συμβουλές για να απολαμβάνετε καθαρά, υγιή και λαμπερά μαλλιά κάθε μέρα, χωρίς πολύ κόπο:

Χρησιμοποιήστε dry shampoo για καθαρά και λαμπερά μαλλιά

Οι Γαλλίδες λατρεύουν το ξηρό σαμπουάν και το χρησιμοποιούν για να διατηρήσουν την υφή και τον όγκο των μαλλιών τους. Η ώρα που επιλέγουν να το εφαρμόζουν είναι πριν τον βραδινό ύπνο, έτσι του δίνουν τον απαραίτητο χρόνο να απορροφηθεί και να μην αφήσει υπολείμματα. Απόψε λοιπόν, μην ξεχάσετε να ψεκάσετε τα μαλλιά σας, αν θέλετε το πρωί να μοιάζουν σαν φρεσκολουσμένα και να μοσχοβολούν.

Advertisements

Χρήση ενυδατικών προϊόντων

Τα ενυδατικά προϊόντα, βοηθούν στη θρέψη κι όχι μόνο στην ενυδάτωση των μαλλιών σας. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά, χρησιμοποιήστε θεραπευτικά, ενυδατικά προϊόντα, όπως μάσκες, serum και conditioner μαλλιών. Μ’ αυτή τη συνήθεια, θα μπορέσετε να διατηρήσετε την υγρασία στα μαλλιά σας και θα είναι απαλά σαν μετάξι.

Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα

Η υπερβολική θερμότητα από στεγνωτήρες μαλλιών, ισιωτικά και πρέσες μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας και να τα καταστήσει θαμπά και εύθραυστα.Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση αυτών των εργαλείων και προτιμήστε το φυσικό στέγνωμα στον αέρα, όταν υπάρχει η δυνατότητα.

 

Advertisements

Αν θέλετε βαφή με μεγαλύτερη διάρκεια

Το χρώμα των μαλλιών, έχει την ίδια κακιά συνήθεια όπως και το χρώμα των ρούχων: όσο περισσότερο τα λούζεις, τόσο πιο πολύ ξεβάφει. Ακόμα και να μην χρησιμοποιήσετε σαμπουάν και λουστείτε με σκέτο νερό, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Αυτό που θα πρέπει να μη ξεχνάτε είναι πως τα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά κάνουν δουλειά, προτιμήστε τα. Τέλος, αποφύγετε το καυτό νερό και προσπαθήστε να είναι όσο πιο κρύο γίνεται, έτσι θα αποτρέψετε το ξεθώριασμα του χρώματος.

καθαρά λαμπερά μαλλιά

Σημαντική συμβουλή για καθαρά και λαμπερά μαλλιά:

Ένας υγιής οργανισμός αποτελεί τη βάση για υγιή μαλλιά. Η διατροφή σας με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως φρούτα, λαχανικά, αυγά και ψάρια, βοηθά στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών σας από μέσα προς τα έξω.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα