Μην χασετε

Τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για να δροσίσεις το σπίτι σου

Με την άνοδο της θερμοκρασίας του καλοκαιριού, η ανάγκη για δροσερό και ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον γίνεται επιτακτική. Υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που όχι μόνο θα ομορφύνουν το σπίτι σας, αλλά θα βοηθούν στη διατήρηση μιας δροσερής ατμόσφαιρας. Αυτά τα φυτά λειτουργούν ως φυσικά κλιματιστικά, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα και μειώνοντας την εσωτερική θερμοκρασία. Ας δούμε μερικά από τα πιο αποδοτικά φυτά και πώς μπορούν να βοηθήσουν στο να κρατήσετε το χώρο σας δροσερό.

Αυτά είναι τα 10 ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου για να δροσίσεις το σπίτι σου

1. Φίκος (Ficus elastica)

 

Ο φίκος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Με τα μεγάλα, δερματώδη φύλλα του, ο φίκος συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας και στην αύξηση της υγρασίας στον αέρα. Τοποθετήστε τον σε φωτεινό μέρος, μακριά από άμεσο ηλιακό φως.

Advertisements

2. Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum)

Το σπαθίφυλλο, είναι ένα φυτό που καθαρίζει τον αέρα και βελτιώνει την ποιότητα του. Είναι ιδανικό για χώρους με χαμηλό φωτισμό και απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Τα μεγάλα φύλλα του βοηθούν στην εξάτμιση του νερού, δροσίζοντας τον αέρα.

3. Σανσεβιέρια (Sansevieria trifasciata)

Η σανσεβιέρια, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου. Εκτός από την αισθητική της αξία, απορροφά διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο, συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας του δωματίου. Είναι ιδανική για αρχάριους καθώς απαιτεί ελάχιστη φροντίδα και μπορεί να επιβιώσει σε χαμηλό φωτισμό.

4. Παχίρα (Pachira aquatica)

Advertisements

Η παχίρα είναι γνωστή και ως «δέντρο του χρήματος». Είναι εύκολο στη φροντίδα και μπορεί να αναπτυχθεί σε φωτεινά ή μετρίως φωτεινά μέρη. Η παχίρα βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του αέρα, καθιστώντας τον πιο δροσερό και άνετο.

5. Αγλαόνημα (Aglaonema)

Το αγλαόνημα είναι ένα φυτό που αντέχει σε χαμηλό φωτισμό και απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Με τα πλούσια, πράσινα φύλλα του, το αγλαόνημα βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην εξάτμιση του νερού, δροσίζοντας τον χώρο.

6. Μονστέρα (Monstera deliciosa)

Η μονστέρα έχει μεγάλα, διακοσμητικά φύλλα που προσθέτουν μια τροπική αίσθηση σε οποιονδήποτε χώρο. Αυξάνει την υγρασία στον αέρα και βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, κάνοντας τον χώρο να αισθάνεται πιο δροσερός. Η μονστέρα χρειάζεται μέτριο έως έντονο έμμεσο φως και τακτικό πότισμα.

7. Φτέρη (Nephrolepis exaltata)

Η φτέρη είναι γνωστή για την ικανότητά της να καθαρίζει τον αέρα και να αυξάνει την υγρασία. Τοποθετήστε τη σε μέρος με έμμεσο φως και κρατήστε το χώμα υγρό για να απολαμβάνετε τα οφέλη της.

8. Αλόη (Aloe vera)

Advertisements

Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δροσιά του σπιτιού σας. Τοποθετήστε την σε φωτεινό σημείο με άμεσο ηλιακό φως και απολαύστε την φρεσκάδα που προσφέρει.

9. Κισσός (Hedera helix)

Ο κισσός είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Βοηθά στην απορρόφηση των τοξινών και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, προσφέροντας δροσιά και φρεσκάδα.

10. Πόθος (Epipremnum aureum)

Ο πόθος είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να επιβιώσει σε διάφορες συνθήκες φωτός και υγρασίας. Βοηθά στην απομάκρυνση τοξινών από τον αέρα και προσθέτει υγρασία, κάνοντάς τον χώρο πιο δροσερό. Χρειάζεται έμμεσο φως και τακτικό πότισμα, αλλά μπορεί να επιβιώσει και σε σκοτεινότερες γωνιές.

 

Συμβουλές για να φροντίζεις τα φυτά εσωτερικού χώρου

Για να εξασφαλίσετε ότι τα φυτά σας θα συμβάλλουν στη δροσιά του σπιτιού σας, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές:

  • Πότισμα: Ποτίζετε τα φυτά τακτικά, αλλά αποφύγετε την υπερβολική υγρασία που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.
  • Φωτισμός: Τοποθετήστε τα φυτά σε σημεία με τον κατάλληλο φωτισμό, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φυτού.
  • Υγρασία: Αυξήστε την υγρασία στον χώρο τοποθετώντας ένα δίσκο με νερό και χαλίκια κάτω από τις γλάστρες ή χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο προσθέτουν ομορφιά και ζωντάνια στον χώρο σας, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη δροσιά του σπιτιού κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Επιλέξτε τα κατάλληλα φυτά και απολαύστε ένα πιο δροσερό και υγιές περιβάλλον.

Δείτε και άλλες προτάσεις και συμβουλές στο Όλα για το Σπίτι

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα