Μην χασετε

Ανανέωσε σώμα και πνεύμα με την «Πράσινη άσκηση»: Η γυμναστική που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές

Η «πράσινη άσκηση», δηλαδή η άσκηση στη φύση, κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, γίνεται «θέμα» στον χώρο της ευεξίας, ενώ στην πραγματικότητα αφορά κάτι πολύ φυσιολογικό: τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον.

Τι συμβαίνει τώρα που όλο και περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν άσκηση στα βουνά και στα πράσινα λιβάδια; Μήπως οι τρελοί ρυθμοί της πόλης μας έχουν κουράσει; Ή ίσως έχουμε απλώς κουραστεί από τα γυμναστήρια, που ναι μεν μπήκαν στη ζωή μας για να δώσουν κίνηση, μιας και η ζωή μας έγινε κυρίως καθιστική, με τα όργανα, τις κλειστές αίθουσες και τη δυνατή μουσική. Ακούστε το σώμα σας, εκεί βρίσκεται η λύση.

Εξάλλου, η Άνοιξη είναι η εποχή που φέρνει μια νέα αύρα ενέργειας και ανανέωσης. Είναι η ιδανική περίοδος για να εντάξετε τη γυμναστική στη φύση, στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Δείτε μερικές προτάσεις για πράσινη άσκηση για να να βελτιώσετε την ενέργεια και την ευεξία σας:

 

Advertisements

Τρέξιμο σε δάσος ή πάρκο

Αφήστε πίσω το γκρίζο της πόλης και το γυμναστήριο και απολαύστε την άσκηση, στην ομορφιά της φύσης! Το τρέξιμο σε ένα δάσος ή ένα ευρύχωρο πάρκο είναι όχι μόνο αναζωογονητικό, αλλά και επαναφορτίζει το πνεύμα. Περιβάλλεστε από το πράσινο και τον αέρα της φύσης, ενώ ενισχύετε την αντοχή και την ψυχική σας διάθεση.

Πράσινη Άσκηση

 

Ποδηλασία

Ανεβείτε στο ποδήλατο και ανακαλύψτε νέα μονοπάτια και ομορφιές της φύσης! Η ποδηλασία είναι μια διασκεδαστική και αποτελεσματική άσκηση που βοηθά στην ενίσχυση των μυών και την αναζωογόνηση της ψυχής.

Advertisements

 

Γιόγκα στον ήλιο

Τι καλύτερο από το να ασκηθείτε με γιόγκα κάτω από το φως του ήλιου; Επιλέξτε έναν ήσυχο χώρο στον κήπο ή στο πάρκο και αφεθείτε στη ροή της γιόγκα. Η άσκηση αυτή ενισχύει την ευλυγισία, την ισορροπία και την εσωτερική σας ανάπτυξη, ενώ η θετική ενέργεια του ήλιου αναζωογονεί το πνεύμα.

 

Περπάτημα σε παραλία ή βουνό

Αφήστε τα πόδια σας να σας οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες περπατώντας σε παραλίες ή βουνά. Το περπάτημα είναι μια άσκηση φιλική προς τις αρθρώσεις που βελτιώνει τη διάθεση και σας προσφέρει την ευκαιρία να θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης.

 

Αφήστε την Άνοιξη να σας εμπνεύσει και να σας φέρει ενέργεια, ενώ εσείς απολαμβάνετε τον υπαίθριο χώρο και φροντίζετε την ευεξία σας.

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα