Μην χασετε

4 tips για να κάψετε περισσότερες θερμίδες ενώ περπατάτε

Advertisements

Το περπάτημα είναι μια αγαπημένη άσκηση για πολλούς. Μπορείτε να το κάνετε σχεδόν οπουδήποτε, είναι ανέξοδο και τα άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης μπορούν να το κάνουν χωρίς να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή εκπαίδευση.

Ωστόσο, αν θέλετε να χάσετε βάρος μπορεί να χρειαστείτε κάτι περισσότερο από τις περιστασιακές βόλτες στην γειτονιά σας.

 

Τι να αλλάξετε στο περπάτημα για να κάψετε πιο πολλές θερμίδες

Μερικά μικρά και απλά μυστικά, που μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στο περπάτημά σας, περιλαμβάνουν:

Βρείτε μια διαδρομή με κλίση

Το περπάτημα σε ένα επίπεδο μονοπάτι μπορεί να είναι εύκολο, αλλά αν θέλετε να κάψετε θερμίδες, μια διαδρομή με κλίση είναι ο καλύτερος τρόπος. Δοκιμάστε να επιλέξετε λίγο πιο ανηφορικές διαδρομές για να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Advertisements

 

 

Αυξήστε την διάρκεια

Αν και μπορεί να φαίνεται απλό, απλώς προσθέτοντας λίγα λεπτά στη βόλτα σας κάθε μέρα θα αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε σε κάθε προπόνηση. Ακόμα κι αν είστε νέοι στο περπάτημα, μπορείτε να αυξήσετε την προπονητική σας αντοχή με την πάροδο του χρόνου.

 

Δοκιμάστε το powerwalk

Αν θέλετε να αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε με κάθε σας βήμα, το δυναμικό περπάτημα (powerwalk) είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε την καύση λίπους. Με το δυναμικό περπάτημα θα κάψετε και περισσότερες θερμίδες ενώ βρίσκεστε σε ηρεμία, ακόμα δηλαδή και αφού ολοκληρώσετε το περπάτημά σας.

Advertisements

Αυξήστε την ταχύτητα του περπατήματος σε δυναμικό περπάτημα, κουνώντας συντονισμένα τα χέρια σας για να πάρετε μεγαλύτερη ώθηση.

 

Εναλλαγή στον ρυθμό

Δεν είναι ανάγκη να κάνετε σπριντ για να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Η αλλαγή στο ρυθμό σας μπορεί να σας βοηθήσει. Περπατήστε και αλλάξτε το ρυθμό σας, τρέχοντας για λίγο ή για κάνοντας ελαφρύ τζόκινγκ.

Για παράδειγμα, περπατήστε για τέσσερα λεπτά και μετά τρέξτε για ένα έως τέσσερα λεπτά με υψηλό επίπεδο προσπάθειας. Επαναλάβετε αυτό τρεις έως οκτώ φορές. Αυτή η στρατηγική θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες όταν περπατάτε σε λιγότερο χρόνο.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα