Μην χασετε

Πόσα βήματα την εβδομάδα μπορούν να προσθέσουν στην ζωή σου ως και 3 χρόνια

Η υιοθέτηση καλών συνηθειών οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα στην καθημερινή σου ζωή.

Advertisements

Η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του υγιεινού τρόπου ζωής. Παρόλα αυτά, πρόσφατες ερευνητικές εξελίξεις αμφισβητούν την ιδέα ότι ο αριθμός των 10.000 βημάτων ανά ημέρα είναι ο βέλτιστος για τη διατήρηση ενός υγιεινού επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Μια νέα έρευνα από το London School of Economics και την πλατφόρμα Vitality Global αναφέρει ότι 5.000 βήματα, τρεις φορές την εβδομάδα, για δύο χρόνια μπορούν να σου προσθέσουν έως και 3 χρόνια ζωής. Μπορούν επίσης να μειώσουν τα κόστη υγείας κατά 13%.

Για να φτάσουν σε αυτούς τους αριθμούς, οι ερευνητές δημιούργησαν το “The Vitality Habit Index” το οποίο ανέλυσε συμπεριφορές και συνήθειες ενός εκατομμυρίου χρηστών του Vitality από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική, από το 2013 έως το 2023. Στόχος ήταν να βρουν τους καλύτερους τρόπους για να σχηματίζεις και να διατηρείς μακροπρόθεσμα υγιείς συνήθειες, αλλά και να ανακαλύψουν την επιστήμη πίσω από αυτές τις συνήθειες και πώς επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων.

«Η έρευνα δείχνει τη δύναμη των μικρών αλλαγών στη συμπεριφορά μας και τον αντίκτυπο που έχουν στην υγεία και ευεξία μας. Κάνοντας με συνέπεια μικρά βήματα προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι το μυστικό και τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κανείς», ανέφερε ο CEO της Vitality, Neville Koopowitz.

Από την άλλη, ο καθηγητής του London School of Economics, Joan Costa-Font, τόνισε ότι «στοχευμένες συνήθειες προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής, να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προκλήσεων που προκύπτουν από την ψυχική υγεία, την κοινωνική απομόνωση και ασθένειες όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης τύπου 2».

Αν, λοιπόν, δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στο στόχο των 10.000 βημάτων την ημέρα, μην τα παρατάς. Ακόμα και 15.000 την εβδομάδα είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα