Μην χασετε

9 πολύτιμες συμβουλές για να έχεις μια εκπληκτική σeξουαλική ζωή τώρα (και για πάντα!)

Τα χρόνια περνούν γρήγορα, πολύ γρήγορα! Όπως λέει η παροιμία: “Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”. Μια φράση που μπορεί να εφαρμοστεί σε αμέτρητες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σeξουαλικής μας ζωής. Καθώς μεγαλώνουμε, η σeξουαλική μας ζωή μπορεί να αραιώσει ή να μην είναι τόσο απολαυστική όσο στο παρελθόν, εκτός αν λάβουμε υπόψη μας ορισμένες συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι συνήθειες.

Advertisements

1. Διατροφή: «Είμαστε ότι τρώμε» ακούμε συχνά τελευταία γύρω μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο αν κάποιος έχει παραπανίσιο βάρος ή αν γυμνάζεται. Χρειάζεται προσοχή σε ότι καταναλώνουμε καθώς η κακή διατροφή σχετίζεται με ασθένειες όπως χοληστερίνη, διαβήτης, κλπ. που με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν σeξουαλικές δυσλειτουργίες και στα δύο φύλα.

2. Σωματική υγεία: Πόσοι άνθρωποι αποφεύγουν μία επίσκεψη στο γιατρό ενώ έχουν συμπτώματα «μη τυχόν και τους βρει κάτι!» Αν δηλαδή δεν πάω στο γιατρό αυτό το «κάτι» θα εξαφανιστεί; Ας σοβαρευτούμε κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις και επισκέψεις στο γιατρό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Σωματικό βάρος: Υπάρχει η τάση σήμερα αποδοχής προς όλους τους σωματότυπους και την ασπάζομαι. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος δεν νιώθει καλά με το βάρος του; Είναι γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση, το σωματικό βάρος επηρεάζει και τη ψυχική κατάσταση, εφόσον η κακή εικόνα σώματος μπορεί να οδηγήσει σε σeξουαλικό πρόβλημα, κυρίως στις γυναίκες.

4. Ύπνος: Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από τον ύπνο για να μπορέσει να διορθώσει τις καθημερινές φθορές. Αν ξενυχτάμε «χαζεύοντας» στο κινητό ή χωρίς λόγο γενικότερα, στερούμαστε τον ύπνο και την καλή ψυχική, σωματική, άρα και σeξουαλική υγεία.

5. Άσκηση: Η φυσική άσκηση ενισχύει τη σeξουαλική λειτουργία, εφόσον συμβάλλει στην σωστή καρδιακή μας λειτουργία.

6. Διακοπή καπνίσματος: Η διακοπή του καπνίσματος βοηθά σημαντικά στην καλή σωματική υγεία αλλά και σε μεγαλύτερες σeξουαλικές αντοχές, καθώς η καρδιά δουλεύει πιο ξεκούραστα.

7. Προσοχή στο αλκοόλ. Η υπερβολική και μακροχρόνια κατανάλωση αλκοόλ, έχει συνδεθεί με βλαβερές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και στη στυτική λειτουργία.

8. Διαχείριση του στρες. Όλο και περισσότερες έρευνες συνδέουν την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας με έντονο άγχος. Όλοι μας σήμερα έχουμε άγχος, το θέμα είναι να μπορώ να το διαχειρίζομαι εγώ και όχι αυτό εμένα!

Advertisements

9. Επικοινωνία με το σύντροφο. Φτωχή επικοινωνία με τον σύντροφο συνεπάγεται συνήθως και φτωχή ερωτική ζωή, τουλάχιστον για τις γυναίκες που λειτουργούμε περισσότερο εγκεφαλικά…

tlife.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα