Μην χασετε

Pillow mist: Ρίξτε στο μαξιλάρι σας σταγόνες λεβάντας και απολαύστε έναν ήρεμο ύπνο!

Έχουν εισέλθει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και έχουν βελτιώσει την ποιότητά της, πρόκειται για τα “pillow mists”.

Οι διαταραχές ύπνου, ο ανήσυχος ύπνος και οι αϋπνίες αποτελούν συχνά σημάδια της εποχής μας, με το άγχος, την πίεση της καθημερινότητας και το χάος που βιώνουμε την ώρα που πέφτουμε στο κρεβάτι να μας παρακολουθούν.

Ποιος δεν επιθυμεί έναν καλό ύπνο, να ανανεώσει το μυαλό και το σώμα του και να ξυπνήσει αναζωογονημένος και με διάθεση για χαρά;

Αυτό το σπρέι λεβάντας θα σε χαλαρώσει στ΄ αλήθεια και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου -δοκιμασμένα πράγματα

Advertisements

Ψεκάζεις το μαξιλάρι σου λίγο πριν κοιμηθείς αλλά και τον χώρο σου και αυτό το άρωμα της λεβάντας που αναδύεται σου δημιουργεί ένα απίστευτο αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης…

Φτιάχνετε πανεύκολα στο λεπτό χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο γυάλινο μπουκάλι:

DIY Spray Λεβάντας

Υλικά:

Μικρό δοχείο σε μορφή σπρέι
Απιονισμένο νερό (100ml)
Καθαρό οινόπνευμα
30-40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Advertisements

Πώς θα το κάνεις:

Βάζουμε τα υλικά μέσα στο μπουκάλι και μετά γεμίζουμε με αποσταγμένο νερό. Ανακινούμε καλά και αυτό είναι όλο!

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι το πιο διαδεδομένο “sleep spay” στην αρωματοθεραπεία γιατί είναι anti-stress και σε ηρεμεί απόλυτα από την υπερένταση της μέρας!

Άλλα χαλαρωτικά έλαια που μπορείς να αντικαταστήσεις με τη λεβάντα είναι το χαμομήλι και ο ευκάλυπτος που βελτιώνει και την αναπνοή.

Επειδή πολλές έχουμε στο μπαλκόνι μας λεβάντα μπορείς και να αποξηράνεις κλαράκια να τα τρίψεις, να τα αναμίξεις με komforel υλικό που γεμίζεις μαξιλάρια) έπειτα να τα βάλεις σε ένα πουγκάκι με βαμβακερό ύφασμα που θα κρύψεις μέσα στο μαξιλάρι σου.

Το “dream pillow” σου είναι έτοιμο! Όταν η μυρωδιά εξασθενεί βάζεις 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και το ανανεώνεις!

Eαν έχεις ημικρανίες φρόντισε να έχεις στην τσάντα σου πάντα ένα μπουκαλάκι με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή μέντας και να βάζεις στους κροτάφους σου λίγες σταγόνες όταν αισθάνεσαι το κεφάλι σου βαρύ αλλά και να το μυρίζεις με βαθιές εισπνοές-αλήθεια με έχει βοηθήσει πάρα πολύ …

Προσωπικά στον οξύ πόνο μυρίζω μέντα εάν θέλω να ηρεμήσω και τα συμπτώματα είναι πιο ελαφριά μυρίζω λεβάντα!

Advertisements

Το μυστικό αυτό μου το έμαθε ο κύριος Γιώργος Έλληνας που ασχολείται με τα θεραπευτικά βότανα, γράφει βιβλία και κάνει μελέτες γύρω από αυτά!

faysbook.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα