Μην χασετε

Γιατί είναι καλό να μην σκουπίζεις το πρόσωπο σου με πετσέτα

Καθημερινά πλένουμε το πρόσωπό μας και έπειτα το σκουπίζουμε με μια πετσέτα. Δεν γνωρίζουμε όμως, είναι σωστό να την χρησιμοποιούμε ή είναι καλό να την αποφεύγουμε για να μείνουμε μακριά από ξηρότητα αλλά και τυχόν μικρόβια ή βακτήρια;

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς αφρό ή τζελ καθαρισμού για να απομακρύνεις μακιγιάζ και λιπαρότητα και στη συνέχεια σκουπίζεις το πρόσωπο σου με πετσέτα. Είναι αυτή η κίνηση όμως σωστή. Μήπως τελικά πρέπει να την αποφεύγεις για να αποφύγεις ξηρότητα αλλά και τυχόν μικρόβια ή βακτήρια; Μόνο οι ειδικοί έχουν τη σωστή απάντηση. 

 

Advertisements

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς καλό είναι να το αποφεύγεις. Μπορείς να χρησιμοποιείς χαρτομάντιλο που απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία. Το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και το αφαιρείς μετά από μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να τρίψεις το πρόσωπο. Εναλλακτικά μπορείς να ταμπονάρεις. Είναι ασφαλές και δεν προκαλεί ερεθισμούς.

Όσο αφορά στην πετσέτα οι δερματολόγοι θέλουν να σου υπενθυμίσουν ότι συγκεντρώνουν 1.000 διαφορετικά ήδη βακτηρίων γεγονός που μπορείς να αποφύγεις μόνο αν χρησιμοποιείς κάθε φορά διαφορετική, καθαρή και σιδερωμένη. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι πρακτικό από εδώ και στο εξής θα πρέπει στο μπάνιο σου να υπάρχουν πάντα χαρτομάντιλα προστατευμένα.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα