Μην χασετε

Αν είσαι πάνω από 40 χρειάζεται να αποφεύγεις αυτά τα προϊόντα μακιγιάζ

Ύπαρχουν προϊοντα μακιγιάζ που φράζουν τους πόρους και έτσι δείχνετε πιο κουρασμένη.

Το σωστό μακιγιάζ πρέπει να αναδείξη την καλύτερη εκδοχή του προσώπου σας. Μπορεί να δώσει λάμψη στο δέρμα, να φωτίσει τα μάτια σου και να στρέψει την προσοχή στο γοητευτικό σου χαμόγελο. Αλλά δυστυχώς όλα τα προϊόντα μακιγιάζ δεν φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο. Κάποια εμπεριέχουν συστατικά αμφιλεγόμενα, ενώ άλλα έχουν διαφορετική λειτουργία σε κάθε τύπο δέρματος.Το δέρμα σου είναι αυτό που στην πραγματικότητα θα σου πει εάν δεν είναι ικανοποιημένο από ένα προϊόν που χρησιμοποιείς. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου είναι πιο ερεθισμένο, κόκκινο ή έχει φραγμένους πόρους.

Αυτά λοιπόν είναι τα προϊόντα μακιγιάζ που φράζουν τους πόρους και πρέπει να αποφεύγεις αν είσαι άνω των 40 ετών.

Primer σιλικόνης

Eάν φοράς foundation ή ακόμα και μόνο concealer, ένα καλό primer θα λειάνει το δέρμα σου, θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των πόρων και θα δημιουργήσει ένα φράγμα μεταξύ του δέρματος και του μακιγιάζ, έτσι ώστε να φαίνεται καλύτερα και να διαρκεί περισσότερο. Αλλά πολλά primer (και foundation) περιέχουν σιλικόνη ως κύριο συστατικό. Η σιλικόνη είναι αυτό που κάνει το primer τόσο απαλό και του επιτρέπει να γλιστράει επάνω στο δέρμα. Αλλά αν έχεις αντιμετωπίσει ακμή και φραγμένους πόρους τον τελευταίο καιρό, ο ένοχος μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η σιλικόνη που περιέχει αυτό το προιόν μακιγιάζ.

Advertisements

Foundations με άρωμα

Ένα υπέροχο άρωμα μπορεί να είναι σαγηνευτικό και πολλές μάρκες μακιγιάζ ενισχύουν τα προϊόντα τους με άρωμα ώστε να αιχμαλωτίσουν τη φαντασία σου και να σε προκαλέσουν να τα δοκιμάσεις. Αλλά οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα αρώματα. Τα τεχνητά αρώματα που βρίσκονται στο μακιγιάζ όπως το foundation μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και να φράξουν τους πόρους.

Πούδρες με ταλκ

Αυτό το δημοφιλές προϊόν μακιγιάζ είναι εξαιρετικό στο να «κλειδώνει» το foundation και το concealer, εξασφαλίζοντας ότι το μακιγιάζ θα παραμείνει αναλλοίωτο για ώρες στο δέρμα. Ωστόσο, πολλές πούδρες και μπρόνζερ περιέχουν ταλκ – ένα συστατικό που φράζει τους πόρους της επιδερμίδας.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα