Ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι βασικό κομμάτι της καθημερινής μας περιποίησης. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία αλλά δυστυχώς πέφτουμε σε κάποια λάθη που δεν την κάνουν και τόσο αποτελεσματική.

Advertisements

 

Ας δούμε παρακάτω τα 8 πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας.

*Ρυθμίζουμε το νερό στη λάθος θερμοκρασία

Το πολύ ζεστό νερό θα αφυδατώσει την επιδερμίδα, το πολύ κρύο θα σφραγίσει τους πόρους μπλοκάροντας στο εσωτερικό τους τις ακαθαρσίες. Η χλιαρή θερμοκρασία είναι η ιδανική.

 

*Καθαρίζουμε πολύ συχνά το πρόσωπό μας

Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα, τότε μία φορά τη μέρα είναι αρκετή, κατά προτίμηση το βράδυ. Σε περίπτωση που έχουμε λιπαρή ή με τάσεις ακμής επιδερμίδα, τότε καθαρίζουμε το πολύ δυο φορές τη μέρα, πρωϊ και βράδυ. Διαφορετικά, διεγείρουμε την παραγωγή έξτρα σμήγματος.

 

*Χρησιμοποιούμε ένα όχι-και-τόσο καθαρό πετσετάκι καθαρισμού

Ένα μαλακό βαμβακερό πετσετάκι (ή γάντι) είναι πολύ αποτελεσματικό στον καθαρισμό. Όμως πρέπει να διασφαλίζουμε ότι είναι καθαρό και στεγνό πριν από τη χρήση του. Σε αντίθετη περίπτωση, μεταφέρουμε βακτήρια και μύκητες (από την υγρασία) στην επιδερμίδα μας.

 

* To πετσετάκι δεν είναι αρκετά απαλό

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τους μικροτραυματισμούς στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Γι’ αυτό επιλέγουμε ένα από μαλακό, λεπτό βαμβακερό ύφασμα.

Advertisements

 

 

*  Προτιμάμε τα μωρομάντηλα

Σίγουρα είναι καλύτερα από το τίποτα. Ωστόσο δεν είναι ο ιδανικός τρόπος καθαρισμού. Κι αυτό γιατί μπορεί να απομακρύνουν την περιττή ποσότητα μακιγιάζ αλλά δεν καθαρίζουν τους πόρους από το σμήγμα και τους ρύπους.

 

*Χρησιμοποιούμε ακατάλληλα καλλυντικά

Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα καθαριστικά που κάνουν αφρό λειτουργούν άψογα με το μεικτό / λιπαρό δέρμα. Ενώ εκείνα που περιέχουν και ενυδατικούς παράγοντες είναι ιδανικά για το ξηρό. Ωστόσο, αν έχουμε ευαίσθητο τύπο, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα ήπιο καθαριστικό με ουδέτερο pH.

 

*Κάνουμε έντονη απολέπιση

Δε χρειάζεται να τρίβουμε το καθαριστικό προϊόν με πίεση πάνω στο δέρμα προκειμένου να απομακρύνουμε τους ρύπους. Αντιθέτως, οι απαλές κινήσεις έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς ερεθισμούς.

 

*Τρίβουμε το στεγνό δέρμα

Αφού λοιπόν καθαρίσαμε και ξεπλύναμε καλά την επιδερμίδα, ήρθε η ώρα να τη στεγνώσουμε. Αποφεύγουμε να την τρίψουμε με την πετσέτα, γιατί έτσι απομακρύνουμε λιπίδια, πρωτεϊνες και λιπαρά οξέα από την επιφάνεια της. Τι κάνουμε: Σκουπίζουμε ταμποναριστά.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements