Μην χασετε

Foundation: Tα 4 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην εφαρμογή του

Η τέλεια βάση στο μακιγιάζ είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Και σε αυτό τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει η σωστή εφαρμογή του foundation. Παρακάτω δείτε όλα τα κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην εφαρμογή του και πως να τα λύσετε.

 

Λάθος #1: Επιλέγετε το λάθος τόνο

Το πρόβλημα: 

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνετε οι περισσότεροι όταν επιλέγετε ένα foundation είναι ότι δε βρίσκετε το τέλειο “ταίρι” χρώματος για το δέρμα σας. Μερικές θέλετε να φαίνεστε πιο μπρούτζινες και μαυρισμένες από τον πραγματικό τόνο του δέρματος, οπότε επιλέγετε μια βάση που είναι πολύ ζεστή ή σκοτεινή.

Advertisements

Η λύση:

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να αλλάξουν. Κατ ‘αρχάς, ξεκινήστε συνδυάζοντας δύο ή ακόμη και τρεις αποχρώσεις, από προϊόντα, ώστε να μπορείτε να βρείτε μια σκιά που είναι μοναδική και κολακευτική για τον τόνο του δέρματος σας. Ακόμη, αν θέλετε να το γυρίσετε υπέρ σας, χρησιμοποιείστε μια πιο σκοτεινή σκιά ως περίγραμμα αντικαθιστώντας το contour. Σε αυτή την περίπτωση φωτείστε τη  ζώνη Τ με ένα concealer και φυσικά μην ξεχάσετε το setting spray.

 

 

Advertisements

Λάθος #2: Ξεχνάτε τον τύπο του δέρματoς

Το πρόβλημα:

Ένα ακόμη συχνό λάθος εφαρμογής foundation είναι ότι απλά να ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας όταν επιλέγετε την φόρμουλα σας. Ανάλογα με το αν είστε ξηροί, λιπαροί, ώριμοι ή ένα mix, θα χρειαστείτε κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, εάν είστε επιρρεπείς στη λιπαρότητα που εμφανίζεται μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να αποφεύγετε τις φόρμουλες με βάση το λάδι που υπόσχονται ένα δροσερό, φωτεινό φινίρισμα, όπως και αν είστε στεγνοί, το mat είναι το απόλυτο “no”.

Η λύση:

Προφανώς, όλα έχουν να κάνουν με το πώς προετοιμάζετε το δέρμα, εκτός από την προαναφερθείσα επίγνωση του τύπου δέρματος κατά την επιλογή του foundation σας. Πριν την αγορά, δοκιμάσετε πρώτα ένα δείγμα και εφαρμόστε το για μερικές ημέρες για να δείτε αν σας αρέσει η υφή και ο τόνος του. Στη συνέχεια, όσον αφορά την προετοιμασία του δέρματος σας, ενισχύστε την ενυδάτωση, επενδύστε σε προϊόντα που αφαιρούν τα μαύρα στίγματα και τους πόρους, πείτε “ναι” στα color correctors και θα δείτε πως όλα θα μοιάζουν διαφορετικά. Η αντιμετώπιση οποιωνδήποτε “μικροζητημάτων” πριν από την εφαρμογή της βάσης μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Λάθος #3: Χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν

Το πρόβλημα:

Το ζήτημα της υπερβολής θα είναι πάντα must. Με άλλα λόγια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μικρότερη ποσότητα από το αγαπημένο σας προϊόν για να δείτε μια διαφορετική αισθητική στο πρόσωπο σας.

Η λύση:

Advertisements

Η συμβουλή των ειδικών είναι το less is more. Ακόμη και αν είστε σε μικρή ηλικία και τα flaws σας είναι ελάχιστα, αν πιστεύετε πως θέλετε πλήρη κάλυψη, οι makeup artists σας ενθαρρύνουν να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερες φόρμουλες όπως μια καλή CC ή BB.

 

 

Λάθος #4: Ξεχνάτε τις προτεραιότητες

Το πρόβλημα:

 Ενώ πολλοί πιστεύετε ότι υπάρχει μια τυπική «βέλτιστη πρακτική» όσον αφορά την εφαρμογή του foundation σας γενικά ο καλύτερος τρόπος θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως και η προετοιμασία του δέρματος, από τα tools, από τη μέρα αλλά και από τις δικές σας αγαπημένες τακτικές. Όλα προσαρμόζονται.

Η λύση:

Επενδύστε σε ένα καλό beautyblender που προσφέρει συνήθως το πιο καθολικά άψογο αποτέλεσμα. Και όταν αρχίσετε να νιώθετε αυτοπεποίθηση δοκιμάστε να περάσετε και σε ένα πινέλο ή ακόμη και να κάνετε την εφαρμογή με τα καθαρά δάχτυλα σας.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα