Μην χασετε

5 συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε μετά από έναν επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου

Έχουμε μάθει να κάνουμε τέλειο καθαρισμό προσώπου στο σπίτι, αλλά περιστασιακά, χρειαζόμαστε βοήθεια από ειδικούς.

Λόγω της γνώσης, των εργαλείων και των συστατικών που χρησιμοποιεί, παρέχει στο δέρμα μας τα μεγαλύτερα οφέλη αυτής της διαδικασίας: αφαίρεση σμήγματος, άνοιγμα πόρων, καλύτερη μικροκυκλοφορία και οξείδωση, βαθιά ενυδάτωση και καλύτερη εμφάνιση και υφή του δέρματος. Ωστόσο, για να παραταθεί η επίδραση του επαγγελματικού καθαρισμού, συνιστάται να αποφύγετε τις ακόλουθες συνήθειες:

 

Δεν «πειράζουμε» το δέρμα μας

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η αισθητικός ενίοτε πιέζει τυχόν σπυράκια και μαύρα στίγματα. Σε περίπτωση που μετά από λίγες μέρες παρατηρήσουμε ότι κάποιο ακόμα σχηματίζεται ή έρχεται στην επιφάνεια, δεν το πειράζουμε γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός ή τραυματισμός, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και ουλή.

Advertisements

 

 

Αποφεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ και τα καλλυντικά

Αν το πρόσωπό μας είναι ερεθισμένο από μία απολέπιση που κάναμε ή από τις εξαγωγές των ατελειών (σπυράκια, μαύρα στίγματα), καλό είναι να κάνουμε ένα διάλειμμα μίας μέρας από τη συνηθισμένη μας ρουτίνα περιποίησης. Κι αυτό γιατί μετά τον καθαρισμό, οι πόροι μας είναι ανοιχτοί και πιο επιρρεπείς σε βακτήρια.

 

Advertisements

Αποφεύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες

Μετά τη διαδικασία αποφεύγουμε το ζεστό νερό και γενικότερα το πολύ ζεστό περιβάλλον. Μπορεί να ακούγεται δελεαστικό να κάνουμε σάουνα ή χαμάμ στο σπα ή το ινστιτούτο που θα επισκεφθούμε. Ωστόσο καλό είναι να τα απολαύσουμε πριν από τον καθαρισμό. Και αυτό γιατί το δέρμα μας έχει ήδη εκτεθεί σε υψηλή θερμοκρασία (ατμός), και επιπλέον ζέστη μπορεί να προκαλέσει ευαισθησίες και σπασμένα αγγεία.

 

Αναβάλλουμε την προπόνησή μας για την επόμενη μέρα

Για τον ίδιο λόγο με τον παραπάνω, αποφεύγουμε την γυμναστική την ίδια μέρα μετά τον καθαρισμό. Η ζέστη και ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα που έχει υποστεί απολέπιση.

 

Αποφεύγουμε να κάνουμε απολέπιση σπίτι τουλάχιστον για 3 μέρες

Η υπερβολική απολέπιση, είτε η μηχανική (με κόκκους) είτε η χημική (με οξέα) καταστρέφει τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας αλλοιώνοντας το pH της. Ετσι γίνεται επιρρεπής σε βακτήρια, ερεθισμούς και μολύνσεις.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα