Μην χασετε

Έχασα 33 κιλά με 4 κανόνες που ακολούθησα ευλαβικά χωρίς να κάνω υπερβολές

Η Μελίσα Τρίμερ ζει στο Σίδνεϊ και είναι μια ευτυχισμένη μητέρα. Πρόσφατα, κατάφερε να χάσει 33 κιλά σε λιγότερο από έναν χρόνο, χωρίς να προβεί σε ακραία μέτρα. Απλά με σωστή προγραμματισμένη διατροφή και έξυπνες κινήσεις. Η 31χρονη μητέρα ανέφερε ότι η απόφασή της να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής την “έπεισε” να μάθει να μαγειρεύει, κάτι που της βοήθησε να αποφύγει τις ανθυγιεινές τροφές και τα ανεπιθύμητα σνακ. Το αποτέλεσμα; Από τα 107 κιλά, έχασε 33.

Η ίδια μοιράστηκε στο The Healthy Mummy τις δικές της συμβουλές και πολύτιμα tips, τονίζοντας ότι το παν για την απώλεια κιλών είναι το πρόγραμμα, ώστε να μην ενδίδεις σε περιττά σνακ.

Να έχεις πλάνο

Πριν επισκεφτείς το σούπερ μάρκετ, η Μελίσα προτείνει να έχεις φτιάξει μια λίστα κι ένα λεπτομερές πλάνο. «Στην αρχή της εβδομάδας, γράψε όλα τα γεύματα που θες να ετοιμάσεις τις επόμενες ημέρες και ύστερα κάνε μια επιδρομή στο σούπερ μάρκετ για να πάρεις όλα όσα θα σου χρειαστούν. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα χρειαστείς να επισκεφτείς ξανά το κατάστημα για να αγοράσεις κάτι που θα έχεις ξεχάσει να πάρεις. Στις συχνές επισκέψεις σε καταστήματα τροφίμων είναι πιο πιθανό να αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι». Επίσης, όταν κάνεις online τα ψώνια σου είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψεις σε κάποιον πειρασμό. Η Μελίσα προτείνει τα προτιμάτε τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα και όσο γίνεται να αποφεύγετε τα συσκευασμένα προϊόντα.

Εξερευνήστε κουζίνες που δεν είναι πολυδάπανες

Η υγιεινή διατροφή δε χρειάζεται να είναι βαρετή. Η Μελίσα συμβουλεύει να διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντας και να εξερευνήσουμε κουζίνες που δεν είναι πολυδάπανες, όπως η μεξικανική. «Συνταγές με φασόλια και ντομάτες είναι φτηνές και εύκολες στην παρασκευή τους, ενώ είναι και υγιεινές» τονίζει η ίδια. Επίσης, φτιάξτε τη διπλή ποσότητα, ώστε να σας μείνει και για την επόμενη μέρα.

Advertisements

κιλά

Χρησιμοποιήστε περισσότερα λαχανικά για να χάσετε κιλά

Η Μελίσα λέει ότι προσθέτει περισσότερα λαχανικά στα γεύματά της, παρά κρέας. Έτσι, τα πιάτα της είναι πιο υγιεινά και το μπάτζετ της χαμηλότερο. Συχνά σε πιάτα που έχουν κιμά, αφαιρεί ένα μέρος από την προτεινόμενη ποσότητα της συνταγής και το αντικαθιστά με καρότα ή κολοκυθάκια. Μάλιστα, όταν βρίσκει φρέσκα προϊόντα σε προσφορά παίρνει έξτρα ποσότητα και τη βάζει στην κατάψυξη. «Αν τα αγοράζετε χύμα και όχι συσκευασμένα είναι συνήθως πιο φτηνά». Η ίδια λέει να αποθηκεύουμε τα τρόφιμα σε γυάλινα τάπερ ώστε να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό φρέσκα.

Μην αγοράζετε μόνο ό,τι πιάνει το μάτι

Αν είστε από αυτούς που θαμπώνονται από εντυπωσιακές συσκευασίες και flashy brands, η Μελίσα σας συμβουλεύει να ξανασκεφτείτε τις shopping συνήθειές σας και να κοιτάτε και στα πιο χαμηλά ράφια των σούπερ μάρκετ. Εκεί συνήθως «κρύβονται» και τα πιο φτηνά προϊόντα ή αυτά των brand του εκάστοτε σούπερ μάρκετ. «Συνήθως είναι το ίδιο πράγμα με τα πιο ακριβά, απλά με πιο φτηνή συσκευασία» λέει η Μελίσα. Ύστερα φροντίστε να έχετε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας οργανωμένα, ώστε να βλέπετε πάντα τι έχετε.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα