Μην χασετε

«Άγνωστη έδειχνε ενδιαφέρον στον άντρα μου και του χαμογελούσε ενώ ήμουν μπροστά»

Μια άγνωστη έδειχνε ενδιαφέρον στον άντρα μου, ενώ εγώ βρισκόμουν εκεί.

Παρατηρούσα πώς τον κοίταζε εκείνη ενώ ο άντρας μου πλησίαζε στο ταμείο του εστιατορίου για να πληρώσει τον λογαριασμό. Του χάμογελα, έριξε τα μαλλιά της προς τα εμπρός, του είπε κάτι γλυκό, περίμενε μια αντίδραση και στη συνέχεια γέλασε με χάρη.

Δεν ήμουν ακριβώς δίπλα τους, αλλά ήμουν κοντά. Μου έριχνε περαστικές ματιές και ήξερε ότι την παρατηρούσα.

Μια άλλη φορά που είχαμε πάει στο κομμωτήριο για να κουρευτούν τα παιδιά μας, τον φλέρταρε ανοιχτά μία από τις κοπέλες που εργαζόταν εκεί. Κατάλαβα ότι ήρθε σε δύσκολη θέση. Ήταν προφανές πως ένιωθε αμήχανα, “στριμωγμένος” από το απροκάλυπτο φλερτ της άγνωστης κοπέλας, ενώ έδειχνε προς τον καναπέ που καθόμουν αγκαλιά με τις κόρες μας.

Advertisements

Πολλές φορές έχω παρατηρήσει άγνωστες να φλερτάρουν τον άντρα μου μπροστά μου. Άλλες φορές γελάω και του κάνω πλάκα, κι άλλες ενοχλούμαι. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ούτε μισή φορά που να έχω ανησυχήσει πως θα φύγει από κοντά μου, ή πως θα με απατήσει.

Οι άλλες γυναίκες μπορεί να βλέπουν τα όμορφα μάτια του, αλλά εγώ έχω δει την ακόμα πιο όμορφη ψυχή του.

Τον ξέρω καλύτερα από τον καθένα. Ξέρω ότι το πρόσωπό του μεταμορφώνεται ενώ χαζεύει τις κόρες μας να παίζουν, πως όταν του κάνουν κομπλιμέντα δαγκώνει ελαφρά τα χείλη του από ντροπή, πως ο θυμός του δεν κρατάει ποτέ πάνω από 30 λεπτά, πως δεν τρώει ποτέ το φαγητό του παγωμένο, ξέρω τι του αρέσει να παρακολουθεί στην τηλεόραση και πώς “λιώνει” η ψυχή του από αγάπη όταν είμαστε ολόκληρη η οικογένεια μαζί.

Γιατί η αγάπη δεν είναι κάτι που, όταν το βρεις, το αφήνεις στην τύχη του. Η αγάπη και ο γάμος θέλουν δουλειά, αφοσίωση και προσπάθεια για να κρατηθούν ζωντανά. Κι εγώ με τον άντρα μου, κάνουμε τα πάντα για να είμαστε μαζί κι ευτυχισμένοι.

Στην άγνωστη που φλέρταρε τον άντρα μου μπροστά μου, έχω να πω μονάχα αυτό: καμία στιγμιαία συγκίνηση δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει την ολοκλήρωση που νιώθει όταν βρίσκεται με την οικογένειά του.

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα