Μην χασετε

«Τα παιδιά μου άρχισαν να φοβούνται τον πατέρα τους επειδή τα μαλώνει συνέχεια»

Η ιστορία μου δεν είναι ξεχωριστή. Είναι μια ιστορία που έχουν ζήσει πολλές γυναίκες. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, και ο σύζυγός μου φέρεται άσχημα σε αυτά.

Αρχικά, δεν ήθελα να το πιστέψω. Σκέφτηκα ότι ήταν απλά στιγμές έντασης, ή ότι ήταν τρόπος για να μάθουν τα παιδιά την πειθαρχία. Όμως, όσο περνούσε ο χρόνος, άρχισα να καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα ήταν πιο σοβαρό.

Ο σύζυγός μου γινόταν επιθετικός με τα παιδιά χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Φώναζε, τα κρίνει αυστηρά και είχε πολύ υψηλές προσδοκίες από αυτά. Τα παιδιά αρχίσανε να φοβούνται τον πατέρα τους, και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω.

Έκανα λάθος που δεν αντιδρούσα αρκετά γρήγορα. Προσπάθησα να μιλήσω με τον σύζυγό μου, αλλά δεν άλλαξε τη συμπεριφορά του. Επομένως, αποφάσισα να βρω επαγγελματική βοήθεια.

Advertisements

Πήγαμε σε έναν ψυχολόγο ως οικογένεια. Με τη βοήθεια του ειδικού, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να βρούμε τρόπους για να βελτιώσουμε τη σχέση μας. Είναι μια διαδικασία που ακόμα συνεχίζεται, αλλά είμαι αισιόδοξη ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο υγιές περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Αυτή είναι η ιστορία μου. Ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσει άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα