Μην χασετε

Μητέρα σε απόγνωση: «Ο 10χρονος γιός μου με άκουσε να λέω ότι τον μισώ πάνω στον θυμό μου και δεν ξέρω τι να κάνω»

Μια γυναίκα εξέφρασε την απόγνωση της καθώς είπε στον 10χρονο γιο της ότι τον «μισούσε» πανω στα νεύρα της επειδή τον έπιασε να είναι «κακός με τον μικρότερο αδελφό του».

Advertisements

Η μητέρα δύο παιδιών δημοσίευσε ένα post στο βρετανικό ιστολόγιο γονέων Mumsnet για να εξηγήσει πόσο ένοχη ένιωθε που ξεστόμισε τα βαριά λόγια και μάλιστα χαρακτήρισε τον εαυτό της ως τη «χειρότερη μητέρα στον κόσμο».

Διηγήθηκε πώς την εν λόγω νύχτα, τα συναισθήματά της είχαν φουντώσει λόγω της ξαφνικής απώλειας της μητέρας της, με αποτέλεσμα να πει φωναχτά στον σύζυγό της: «Μισώ αυτό το παιδί μερικές φορές» – κάτι που άκουσε ο γιος της. Είπε ότι ζήτησε αμέσως συγγνώμη από τον γιο της και ότι η δοκιμασία την έχει επηρεάσει βαθιά σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να κοιμηθεί.

Αλλά ένα κύμα υποστήριξης ξεκίνησε στο διαδίκτυο για τη μαμά, με πολλούς να στέλνουν τα συλλυπητήριά τους για τη μητέρα της που έφυγε από τη ζωή.

Έγραψε στο φόρουμ: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Απόψε ο γιος μου, 10 ετών, συμπεριφερόταν πραγματικά άσχημα και ήταν απαίσιος με τον μικρότερο αδερφό του. Η μαμά μου μόλις έφυγε από τη ζωή, οπότε τα συναισθήματα μου είναι σε ένταση. Πήγα στην κουζίνα και είπα στον άνδρα μου: “Εσύ να ασχοληθείς μαζί του. Το μισώ αυτό το παιδί μερικές φορές”».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι εν αγνοία της, το παιδί ήταν ακριβώς πίσω της και δυστυχώς άκουσε όλα όσα είπε.

Συνέχισε: «Αισθάνομαι απαίσια. Προφανώς δεν εννοούσα ότι τον μισούσα. Μισούσα το πώς συμπεριφερόταν εκείνη τη στιγμή. Ζήτησα αμέσως συγγνώμη. Του είπα ότι ήταν απαράδεκτο να μιλάω έτσι για εκείνον. Είπα ότι δεν το εννοούσα και ότι ειπώθηκε μέσα στην απογοήτευση μου. Είπα ότι στεναχωριόμουν με τη συμπεριφορά του, αλλά τον αγαπούσα και θα τον αγαπούσα για πάντα. Ξέρω ότι είμαι η χειρότερη μητέρα στον κόσμο και περιμένω να μου το πουν».

Ολοκλήρωσε ζητώντας από το φόρουμ συμβουλές σχετικά με το πώς θα μπορούσε να «το διορθώσει», καθώς και καθοδήγηση για το τι να κάνει στη συνέχεια.

Το σχόλια έπεσαν βροχή. Ένα άτομο, που πιστεύεται ότι είναι γονέας, δεν είδε τίποτα κακό σε ότι έγινε: «Ω αγάπη μου, το αντιμετώπισες εντελώς σωστά. Λυπάμαι πολύ για την απώλεια της μαμάς σου. Ο γιος σου θα είναι εντάξει. Να προσέχεις τον εαυτό σου».

Advertisements

Κάνοντας υπαινιγμό ότι το ξέσπασμα έφταιγε ο γιος της, ένα άλλο άτομο είπε: «Ίσως τώρα να το σκεφτεί δύο φορές πριν γίνει φρικτός στον μικρό του αδελφό». 

Ενώ μια μαμά έδωσε συγχωροχάρτι, προειδοποίησε επίσης την γυναίκα να μην το κάνει ποτέ ξανά. Η ίδια έγραψε: «Μην ζητάς υπερβολικά συγγνώμη. Θα υποψιαστεί! Βεβαιωθείτε ότι ξέρει για τι ακριβώς ζητάτε συγγνώμη. Φρόντισε να ξέρει ότι δεν τον μισείς, ότι τον αγαπάς περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αλλά και δώσε του να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του έχει συνέπειες. Αυτό είναι διαφορετικό από το να είναι υπεύθυνος για τα συναισθήματά σου! Δεν είναι. Αλλά δεν είναι πολύ νέος για να ξέρει ότι το να πιέζεις τους ανθρώπους μπορεί να έχει συνέπειες (όπως έμαθε απόψε) και ότι πρέπει να μάθει να έχει επίγνωση άλλων ανθρώπων εκτός από τον εαυτό του. Είναι 10, θα πάρει χρόνο, αλλά όλοι επηρεάζουμε τους ανθρώπους γύρω μας».

Και κατέληξε: «Ποτέ μα ποτέ μην το ξαναπείς. Αυτό ήταν το ένα πέρασμα σου. Δεν το εννοούσες πάντως, μην λες πράγματα που δεν εννοείς. Δεν του αξίζει αυτή η αβεβαιότητα. Συγγνώμη για την απώλεια της αγαπημένης σου μητέρας».

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα