Μην χασετε

9 περιπτώσεις που τα νύχια αποκαλύπτουν προβλήματα στην υγεία σου

Αυτές οι 9 αλλαγές στην εμφάνιση των νυχιών σου μπορεί να είναι ένδειξη προβλήματος υγείας. Μερικά στοιχεία που δεν πρέπει να προσπεράσεις. Για το καλό σου!

Μια υποψία λευκού, μια ρόδινη χροιά ή μερικά κυματιστά εξογκώματα μπορεί να είναι σημάδια ασθένειας στο σώμα σου. Προβλήματα στο συκώτι, τους πνεύμονες και την καρδιά μπορούν να αποκαλυφθούν από την κατάσταση των νυχιών σου. Παρακάτω μπορείς να δεις τα μυστικά που μπορεί να φανερώσουν τα νύχια σου.

1. Ωχρά νύχια

Πολύ χλωμά νύχια μπορεί μερικές φορές να είναι σημάδι σοβαρής ασθένειας, όπως:

Advertisements
  • Αναιμία
  • Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια
  • Ηπατική νόσος
  • Υποσιτισμός

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

2. Λευκά νύχια

Εάν τα νύχια είναι ως επί το πλείστον λευκά με πιο σκούρες άκρες, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ηπατικά προβλήματα, όπως η ηπατίτιδα. Ένα άλλο σημάδι για πρόβλημα στο ήπαρ, αποτελούν τα κίτρινα δάκτυλα.

3. Κίτρινα νύχια

Μια από τις πιο κοινές αιτίες των κίτρινων νυχιών είναι μια μυκητιακή λοίμωξη. Καθώς επιδεινώνεται η μόλυνση, μπορεί να αλλάξει η επιφάνεια των νυχιών και μπορεί να αδυνατίσουν και να σπάσουν. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα κίτρινα νύχια μπορεί να υποδεικνύουν μια πιο σοβαρή κατάσταση, όπως σοβαρή ασθένεια του θυρεοειδούς, ασθένεια των πνευμόνων, διαβήτη ή ψωρίαση.

Advertisements

3. Γαλαζωπά νύχια

Τα νύχια με γαλάζια απόχρωση μπορεί να σημαίνουν ότι το σώμα δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ένα αναπνευστικό πρόβλημα, όπως το εμφύσημα. Μερικά καρδιακά προβλήματα μπορούν να συσχετιστούν με γαλαζωπά νύχια.

4. Κυματιστά νύχια

Εάν η επιφάνεια των νυχιών είναι κυματιστή ή σπασμένη, αυτό μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι ψωρίασης ή φλεγμονώδους αρθρίτιδας. Ο αποχρωματισμός του νυχιού είναι συχνό φαινόμενο σε αυτή την περίπτωση και το δέρμα κάτω από το νύχι μπορεί να φαίνεται κοκκινωπό-καφέ.

5. Σπασμένα νύχια

Ξηρά, εύθραυστα νύχια που συχνά σπάνε ή διασπώνται έχουν συνδεθεί με ασθένεια του θυρεοειδούς. Το σπάσιμο ή η διάσπαση σε συνδυασμό με μια κιτρινωπή απόχρωση πιθανότατα οφείλεται σε μυκητιασική λοίμωξη.

6. Πρησμένο παρωνύχιο

Εάν το δέρμα γύρω από το νύχι εμφανίζεται κόκκινο και πρησμένο, αυτό είναι γνωστό ως φλεγμονή του παρωνυχίου. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα λύκου ή άλλης διαταραχής συνδετικού ιστού. Η μόλυνση μπορεί επίσης να προκαλέσει ερυθρότητα και φλεγμονή του παρωνυχίου.

Advertisements

7. Σκούρες γραμμές κάτω από το νύχι

Οι σκοτεινές γραμμές κάτω από το νύχι πρέπει να διερευνηθούν το συντομότερο δυνατό. Μερικές φορές προκαλούνται από το μελάνωμα, τον πιο επικίνδυνο τύπο καρκίνου του δέρματος.

8. Μασημένα νύχια

Το δάγκωμα των νυχιών σου μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από μια παλιά συνήθεια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένα σημάδι επίμονης αγχώδους διαταραχής που θα μπορούσε να χρειάζεται θεραπεία. Το δάγκωμα των νυχιών ή η διάτρηση έχουν συνδεθεί επίσης με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Εάν δεν μπορείς να σταματήσεις, αξίζει να συζητήσεις με το γιατρό σου.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

9. Τα νύχια είναι μόνο μέρος του παζλ

Αν και οι αλλαγές των νυχιών συνοδεύουν πολλές καταστάσεις, αυτές οι αλλαγές είναι σπάνια το πρώτο σημάδι. Και πολλές ανωμαλίες των νυχιών είναι αβλαβείς – δεν έχουν όλοι με λευκά νύχια, ηπατίτιδα. Εάν ανησυχείς για την εμφάνιση των νυχιών σου, επισκέψου το γιατρό σου ή έναν δερματολόγο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα