Μην χασετε

5 προειδοποιητικά σημάδια υγείας στα οποία συχνά οι γυναίκες δεν δίνουν σημασία

Εσύ, ακούς τον κώδωνα του κινδύνου που κρούει το σώμα σου, ή όχι;

Τα σώματα των γυναικών αλλάζουν συνεχώς, γι ‘αυτό μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα προβλήματα στα αρχικά στάδια. Στην πραγματικότητα, η μέση γυναίκα περιμένει περίπου 13 εβδομάδες πριν επισκεφτεί έναν γιατρό, αφού πρώτα αισθανθεί σοβαρά συμπτώματα. Ωστόσο, εάν προσέχεις ή παρατηρείς ακόμα και τις παραμικρές αλλαγές στο σώμα σου, θα μπορείς να διατηρήσεις τη φυσική σου υγεία και να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις πέντε ξεκάθαρα σημάδια που υποδεικνύουν σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Advertisements

1. Η κοιλιά σου είναι φουσκωμένη
Για μερικές γυναίκες, το φούσκωμα είναι ένα φυσιολογικό σύμπτωμα της περιόδου. Αλλά αν δεν είσαι επιρρεπής στο φούσκωμα και το αισθάνεσαι περισσότερο από 2 εβδομάδες, αυτό μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σου.
Στην περίπτωση της ενδομητρίωσης, η κοιλιά σου μπορεί απλά να πρηστεί οποιαδήποτε ημέρα και να επιδεινωθεί καθώς περνάει η ημέρα. Η ενδομητρίωση είναι συνήθως απρόβλεπτη καθώς το φούσκωμα μπορεί να παραμείνει για μέρες και εβδομάδες ή να εξαφανιστεί μετά από μερικές ώρες. Εκτός αυτού, το μόνιμο φούσκωμα μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του μαστού ή των ωοθηκών.

2. Υπάρχουν σπυράκια στο πηγούνι σoυ
Περίπου 2 εβδομάδες πριν από την εμμηνόρροια, το σώμα σου αυξάνει τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη. Λόγω αυτής της αλλαγής στα επίπεδα των ορμονών, μπορεί να εμφανίσεις ακμή στο πηγούνι σου που θα πρέπει να φύγει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, εάν έχεις σταθερά σπυράκια στο σαγόνι ή το πηγούνι σου, μπορεί να σημαίνει ότι οι ορμόνες σου είναι αποδιοργανωμένες και πρέπει να δεις έγκαιρα έναν γιατρό.

3. Νιώθεις πόνο στην πλάτη και στα πόδια
Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη είναι αρκετά συνηθισμένος στη περίοδο μιας γυναίκας, επομένως μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικός. Ωστόσο, εάν υποφέρεις από πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και τους ώμους σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο σου, μαζί με ένταση των μυών στις περιοχές αυτές, πιθανότατα έχεις ενδομητρίωση.
Άλλα κοινά συμπτώματα της ενδομητρίωσης είναι μούδιασμα, αίσθημα τσουξίματος και πόνος στα πόδια σου. Αυτό το είδος του πόνου μπορεί να εξαπλωθεί σε ένα ή και στα δύο πόδια σου και να επιδεινωθεί πριν από την περίοδο σου.

4. Δεν νιώθεις κανένα ενδιαφέρον για τα αγαπημένα σου φαγητά
Νιώθεις χορτασμένη όλη την ώρα και δυσκολεύεσαι να ολοκληρώσεις ακόμη και ένα μικρό γεύμα; Έχεις χάσει εντελώς την όρεξή σου πρόσφατα; Όλες αυτές οι αλλαγές στις συνηθισμένες διατροφικές σου συνήθειες μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου των ωοθηκών, ειδικά εάν συνδυάζονται με κοιλιακό άλγος και αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου σου.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

5. Υπάρχουν πήγματα αίματος στην περίοδο σου
Η περίοδος της κάθε γυναίκας είναι διαφορετική – μπορεί να είναι ελαφρύτερη, πιο σκούρα, βαρύτερη και ούτω καθεξής. Και είναι απολύτως φυσιολογικό αν παρατηρήσεις ένα πήγμα ή δύο, κάθε φορά που έχεις περίοδο. Ωστόσο, εάν το αίμα σου γίνει σκούρο και τα πήγματα είναι συχνά και τεράστια σε μέγεθος, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχεις ινομυώματα της μήτρας. Αυτές οι μη καρκινικές αυξήσεις στη μήτρα σου μπορεί να προκαλέσουν μη φυσιολογικές αιμορραγίες ακόμη και προβλήματα της ουροδόχου κύστης.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα