Μην χασετε

5 είδη άσκησης που μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Εύκολα προσβάσιμες δραστηριότητες, που βοηθούν στη μείωση της πίεσης, της χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιοπάθειας.

Τρέξιμο

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο British Journal of Sports Medicine ανακάλυψε ότι το τρέξιμο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, άσχετα από το πόσο μακριά ή γρήγορα τρέχει κάποιος.

Η έρευνα εστίασε σε 14 προηγούμενες που βασίστηκαν σε 6 διαφορετικές ομάδες, συνολικά 230.000 ανθρώπων, σε διάστημα μεταξύ 5,5 και 35 χρόνων. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οποιαδήποτε ποσότητα  τρεξίματος, ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, είναι καλύτερη από το να μην τρέχει κάποιος καθόλου.

Κολύμβηση

Οι κολυμβητές φάνηκε να έχουν χαμηλότερο κατά 28% κίνδυνο πρόωρου θανάτου και 41% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα του 2017 από το Swim England. Έλαβαν μέρος περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι. Η έρευνα επίσης ανέφερε ότι η κολύμβηση είναι οικονομική και αποτελεσματική άσκηση, ασφαλής και εφικτή για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Βοηθά ηλικιωμένους να παραμένουν σωματικά και ψυχικά σε φόρμα και μπορεί να βοηθήσει παιδιά να αποκτήσουν σημαντικές νοητικές και κοινωνικές ικανότητες.

Advertisements

Τένις

Επιστήμονες που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα οφέλη στην υγεία από τα διάφορα αθλήματα, ανακάλυψαν ότι το τακτικό τένις και το badminton μειώνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας σε οποιαδήποτε ηλικία κατά 47%.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, συνέλεξε απαντήσεις από 80.000 ανθρώπους, 30 ετών και πάνω, μέσω συνεντεύξεων που ελήφθησαν μεταξύ 1994 και 2008.

Yoga

Εκτός του ότι η Yoga βελτιώνει τη δύναμη, την αναπνοή και την ευλυγισία, φάνηκε πως περιορίζει παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, όπως ο υψηλός ΔΜΣ, η χοληστερόλη και η υπέρταση.

Έρευνα του American College of cardiology ανακάλυψε ότι άνθρωποι που συνδύαζαν yoga και αερόβια, όπως τρέξιμο ή κολύμβηση, είχαν διπλάσια μείωση του υψηλού ΔΜΣ, των επιπέδων χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης σε σύγκριση με ανθρώπους που έκαναν μόνο ένα από τα δυο είδη άσκησης.

Advertisements

Έντονο περπάτημα

Πολλές έρευνες έχουν υποδείξει ότι το να κάθεται κάποιος πολύ μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για πρόωρο θάνατο. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine ότι χαμηλής έντασης δραστηριότητες, όπως ο περίπατος ανακάλυψε για μόλις 10-59 λεπτά την εβδομάδα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θνησιμότητας από οποιοδήποτε αίτιο κατά 18%.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα