Μην χασετε

Χάλασε το μακιγιάζ σου κατά τη διάρκεια της ημέρας; Να πώς να το φτιάξεις

Από το eyeliner σου μέχρι το μανό, μπορείς να τα διοθρώσεις όλα με τις σωστές κινήσεις

Advertisements

Με όλα όσα μας επηρεάζουν στην καθημερινότητα μας – την υγρασία, τον ήλιο, τον άνεμο – δεν αποτελεί έκπληξη ότι το μακιγιάζ μας δεν διαρκεί όλη μέρα. Μερικές φορές, ακόμα και μετά από λίγες ώρες μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ, χρειαζόμαστε επειγόντως ανανέωση.

Και όταν αυτές οι στιγμές έρθουν, όλες εμείς που βρισκόμαστε εν κινήσει αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα: Πώς μπορούμε να ανανεώσουμε το μακιγιάζ μας όταν δεν έχουμε το προϊόν στο νεσεσέρ, στη τσάντα ή στο συρτάρι του γραφείου;

Η makeup artist Sonia Kashuk, μοιράζεται τις απλές συμβουλές της για να διορθώσεις όλα όσα χαλάσουν μέσα στη μέρα:

Foundation που “φεύγει”

Πώς να το προλάβεις: “Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με ένα primer, καθώς λειτουργεί ως μια βάση για να κρατήσει όσα ακολουθήσουν στη θέση τους”, λέει η Kashuk. “Μετά την εφαρμογή του foundation, βεβαιώσου ότι έχεις χρησιμοποιήσει μια πούδρα καλής ποιότητας που απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα τις ατέλειές σου υπό έλεγχο. Μπορείς επίσης να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με ένα setting spray μόλις τελειώσεις με το μακιγιάζ σου. ”

Πώς να το διορθώσεις: Ο μόνος τρόπος για να το διορθώσεις είναι να δουλέψεις με ένα foundation που μπορεί να “χτιστεί”.

 

Σπασμένο νύχι

Advertisements

Πώς να το προλάβεις: Πάντοτε να εφαρμόζεις μια βάση πριν, και ένα top coat μετά το μανό.

Πώς να το διορθώσεις: “Όταν η άκρη του νυχιού σου είναι κομμένη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λίμα για να φτιάξεις τις άκρες μέχρι να εξομαλύνεις την κατάσταση. Αν το…κακό έχει συμβεί στο κέντρο, χρησιμοποίησε ένα πινέλο για concealer και να βύθισε το σε ένα βερνίκι νυχιών. Πέρασε το πινέλο πάνω από το νύχι για να εξομαλύνεις τη διαφορά”.

 

Λερωμένο μολύβι

Πώς να το προλάβεις: “Για να αποφύγεις τις μουτζούρες από το eyeliner, αρχικά εφάρμοσε ένα primer για τα μάτια”, λέει η Kashuk. “Προτίμησε ένα liner σε μορφή υγρού ή gel, καθώς τείνουν να παραμένουν ακίνητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να επιβιώνουν καλύτερα σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες”.

Πώς να το διορθώσεις: “Φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα μικρό καθαριστικό μακιγιάζ ή υγρά μαντηλάκια, λίγες μπατονέτες και το eyeliner σου, σε περίπτωση που χρειαστεί να καθαρίσεις και να ανανεώσεις το μακιγιάζ σου”.

 

Χαλασμένο κραγιόν

Advertisements

Πώς να το προλάβεις: “Εφάρμοσε πρώτα ένα ελαφρύ στρώμα foundation, γιατί θα σου δώσει μια καθαρή επιφάνεια για να δουλέψεις πάνω της και θα βοηθήσει το κραγιόν σου να διαρκέσει περισσότερο”. Στη συνέχεια, εφάρμοσε ένα μολύβι χειλιών στο περίγραμμα για να το “ασφαλίσεις” και να δώσεις περισσότερο σχήμα στα χείλη σου.

Πώς να το διορθώσεις: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να βάλεις νέα στρώση. Για να αφαιρέσεις και να αποφύγεις τους λεκέδες κατά μήκος του στόματος, χρησιμοποίησε ένα μαντηλάκι προσώπου.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα