Μην χασετε

Τελικά, χρειάζεσαι πραγματικά κρέμα ματιών;

Η αναπάντεχη απάντηση, τι να περιμένεις και τι να παραλείψεις

Advertisements

Ορισμένα βήματα στην περιποίηση της επιδερμίδας δεν είναι διαπραγματεύσιμα: Το καθαριστικό, το αντιηλιακό και η ενυδατική κρέμα είναι must προϊόντα που σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από το ράφι σου.

Τι γίνεται όμως με την κρέμα ματιών; Κορυφαίοι δερματολόγοι και αισθητικοί μιλάνε για όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη λειτουργία της αλλά και για όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις κρέμα ματιών;
“Το βλέφαρο είναι το σημείο με το λεπτότερο δέρμα στο σώμα, και είναι συνεχώς ενεργό, αφού ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας περίπου 10.000 φορές την ημέρα. Ως εκ τούτου, το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι το πρώτο μέρος που μαρτυράει την ηλικία μας”, λέει η δερματολόγος Dr Debra Jaliman. Γι’αυτό και είναι λογικό ότι τα μάτια χρειάζονται λίγο επιπλέον φροντίδα.

“Οι κρέμες ματιών είναι συνήθως σχεδιασμένες για να είναι ελαφρύτερες στην υφή από τις ενυδατικές κρέμες προσώπου”, προσθέτει η δερματολόγος Dr. Ruta Peckuviene. “Οι βαριές κρέμες μπορούν να αυξήσουν την κατακράτηση υγρών και να επιδεινώσουν το πρήξιμο των ματιών”.

Ποια συστατικά θα πρέπει να αναζητήσεις;
“Η τέλεια κρέμα ματιών περιέχει καφεΐνη για να συστέλλει τα αγγεία κάτω από τα μάτια και να μειώσει το πρήξιμο. Επίσης περιλαμβάνει πεπτίδια για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, αντιοξειδωτικά για την πρόληψη βλάβης και νιασιναμίδη για να μειώσει τον αποχρωματισμό”, λέει η Jaliman . “Μια υπέροχη κρέμα ημέρας μπορεί να περιέχει και μίκα, ένα συστατικό που αντανακλά το φως και βοηθά στην καμουφλάρισμα των μαύρων κύκλων”.

Ποιες γυναίκες θα πρέπει να τη συμπεριλάβουν στην ρουτίνα ομορφιάς τους;
Παρ’όλο που είναι εύκολο να εξηγήσουμε γιατί οι κρέμες ματιών είναι αποτελεσματικές, το ερώτημα του ποιος πρέπει να τις χρησιμοποιεί είναι λίγο πιο περίπλοκo. “Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία στην οποία πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται η κρέμα ματιών, αλλά οι άνθρωποι με υπερβολικά ξηρό δέρμα ή πολύ εμφανείς μαύρους κύκλους είναι το σίγουρο κοινό,” λέει η δερματολόγος Dr. Harold Lancer.

Πώς πρέπει να την εφαρμόζεις;
“Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μια ποσότητα στο μεγέθους ενός μπιζελιού το πρωί και το βράδυ, μετά το πλύσιμο του προσώπου”, λέει η Jaliman. “Ένα απαλό άγγιγμα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην εφαρμογής της κρέμας ματιών”, λέει η Lancer.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα