Μην χασετε

Τα 4 πλεονεκτήματα που έχουν οι σύντομες προπονήσεις

Οι σύντομες, τακτικές προπονήσεις δεν έχουν απαραίτητα και λιγότερα αποτελέσματα για το σώμα και την υγεία, αρκεί να ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών, ειδικά αν έχετε ευαισθησία ή τραυματισμούς σε αρθρώσεις.

Ποια πλεονεκτήματα έχουν οι σύντομες προπονήσεις;

Εξοικονόμηση χρόνου

Αν πηγαίνετε στο γυμναστήριο, κατά μέσο όρο, δύο φορές την εβδομάδα για μία ώρα, γυμνάζεστε δύο ώρες την εβδομάδα. Μπορείτε να επιτύχετε εύκολα την ίδια διάρκεια με το να γυμνάζεστε σχεδόν κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, εάν γυμνάζεστε μόνο για 20 λεπτά την ημέρα και τις επτά ημέρες, θα γυμνάζεστε περισσότερη ώρα κάθε εβδομάδα χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

 

Μεγαλύτερη ευκολία

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και πρέπει να οργανώσουμε προσεκτικά το πρόγραμμά μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε χρόνο να γυμναστούμε. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, όταν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, αντί να τον περάσετε κοιτάζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνετε μερικές ασκήσεις; Ειδικά αν γυμνάζεστε στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε γυμνάστικη όση ώρα περιμένετε να μαγειρευτεί το φαγητό σας ή να τελειώσει το πλυντήριο που έχετε βάλει.

Advertisements

 

Καλύτερη διάθεση

Ως γνωστόν, κατά τη γυμναστική παράγετε ενδορφίνες και οι ενδορφίνες σας κάνουν να νιώθετε καλά. Αντί να βιώνετε αυτήν την ευχάριστη αίσθηση μερικές φορές την εβδομάδα, η τακτική άσκηση σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε αυτές τις ενδορφίνες πολύ πιο συχνά. Η καθημερινή γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε και να εκτονώσετε το άγχος που νιώθετε και να αναβαθμίσει την ποιότητα του ύπνου σας.

 

Περισσότερες καύσεις

Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, θα ενθουσιαστείτε μόλις ακούσετε ότι οι σύντομες και έντονες προπονήσεις, όπως η διαλειμματική προπόνηση, οδηγούν σε αυξημένη καύση θερμίδων και κατ’ επέκταση σε αυξημένη μείωση σωματικού λίπους. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει λόγω της αύξησης του βασικού μεταβολισμού μετά την προπόνηση, με έρευνες να δείχνουν ότι μετά από μια διαλειμματική προπόνηση το σώμα συνεχίζει να καίει περισσότερες θερμίδες για τα επόμενα δύο 24ωρα.

Advertisements

 

Τι λέει η επιστήμη…

Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι οι σύντομες, τακτικές προπονήσεις μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές, αν όχι περισσότερο, από τις λιγότερο τακτικές προπονήσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, παρατείνοντας τη διάρκεια της ζωής σας, βοηθώντας σας να κάψετε περισσότερο λίπος, βελτιώνοντας τη διάθεσή σας και ενισχύοντας τον μεταβολισμό σας.

Με άλλα λόγια, οι μικρότερες προπονήσεις υψηλότερης έντασης μπορεί να είναι καλύτερες για εσάς από τις λιγότερο σύντομες και έντονες. Μήπως να τις δοκιμάσετε;

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα