Μην χασετε

Κολύμπι: Τα 5 οφέλη που προσφέρει στο σώμα μας ο πιο διασκεδαστικός τρόπος άθλησης

Το καλοκαίρι είναι εδώ και κάνει πολύ ζέστη! Ότι πρέπει για μια βουτιά στη θάλασσα!

Το κολύμπι, ότι είναι μια διασκεδαστική και αναζωογονητική άσκηση, έχει να προσφέρει πολλά στο σώμα σου!

 

Γυμνάζεις όλο σου το σώμα με τη μία

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το νερό είναι δώδεκα φορές πιο πυκνό από τον αέρα. Κάθε φορά, δηλαδή, που θέλεις να βγεις στην επιφάνεια, μετά από μία δροσιστική βουτιά, τα πόδια σου δέχονται μεγαλύτερη αντίσταση, ακόμα και από το Leg Press του γυμναστηρίου. Το σώμα σου συνηθίζει σε πιο απαιτητικούς ρυθμούς και έτσι κάθε μυς σου ενδυναμώνεται, όσο εσύ απολαμβάνεις τα καταγάλανα ή τιρκουάζ – ανάλογα σε ποιο σημείο της Ελλάδας είσαι – νερά.

Advertisements

 

Αποκτάς επίπεδη κοιλιά με έναν fun τρόπο!

Πέρα από το ότι είναι η καλύτερη μορφή αερόβιας άσκησης, οι κινήσεις που κάνει το σώμα σου – ειδικά, αν τοποθετήσεις τα χέρια σου μπροστά από την κοιλιά σου και αρχίσεις να τα κουνάς, όσο τα πόδια σου ακουμπούν γερά στο βυθό – ροκανίζουν τους κοιλιακούς σου και το περιττό λίπος αρχίζει να καίγεται. Και ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα… επίπεδη κοιλιά ξανά και ξανά.

 

Αποφορτίζεσαι από το άγχος και την πίεση της ημέρας

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα της άθλησης! Είναι η ανάσα ηρεμίας που χρειάζεσαι. Το οξυγόνο σου. Δραπετεύεις από ό,τι σε προβληματίζει και βγαίνεις από τη θάλασσα χαμογελαστή. Έτοιμη να αδράξεις τη μέρα και να απολαύσεις το καλοκαίρι σου. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται και το άγχος απομακρύνεται. Ελευθερία!

Advertisements

Θωρακίζεις την καρδιά σου

Εκτός από τους υπόλοιπους μύες που γυμνάζει, η κολύμβηση βοηθά και στην καλύτερη λειτουργία του πιο σημαντικού μυ από όλους, της καρδιάς. Η πίεση που ασκεί το νερό και εσύ που της αντιστέκεσαι, για να παραμείνεις στην επιφάνεια, συμβάλλει στην βελτίωση της καρδιακής υγείας.

 

Αδυνατίζεις

Στο άφησα για το τέλος, γιατί σίγουρα το γνωρίζεις ή έστω το υποπτεύεσαι. Το κολύμπι θεωρείται ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν, αλλά και για να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό. Η αντίσταση που ασκεί το νερό σε βοηθάει να απαλλαγείς από αρκετές περιττές θερμίδες. Κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όσο περισσότερη ένταση προσθέσεις στις βουτιές σου, τόσο πιο γρήγορα θα ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα