Μην χασετε

Κάνε pole dancing και δες την κοιλιά σου να γίνεται πλάκα

Αποτελεί τη νέα τάση στη γυμναστική, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους οπαδούς, ανάμεσά τους κaι αρκετές celebrities, όπως η Jennifer Aniston, η Eva Longoria και η Heidi Klum, αφού συνδυάζει διασκέδαση με σωματική ενδυνάμωση.

Advertisements

Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις; Ας δούμε τα πράγματα πως έχουν αναλυτικά.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Τι είναι το pole dancing;
Δεν έχει καμία σχέση με το κοινό στριπτίζ για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Πρόκειται για ένα αξιόλογο άθλημα το οποίο συνδυάζει σ∈ξι χορό και ακροβατική γυμναστική σε στύλο.Ολοένα και περισσότερος κόσμος παγκοσμίως ασχολείται με τον πρωτότυπο αυτόν τρόπο έκφρασης που προσφέρει παράλληλα και μια ενδιαφέρουσα μορφή εκγύμνασης πέρα από τα συνήθη δεδομένα των γυμναστηρίων. Πέρα από τη σωματική εκγύμναση, χαρίζει και μια απελευθερωμένη έκφραση και αυξάνει την αυτοπεποίθηση, τη σ∈ξουαλικότητας και τον αυτοσεβασμό.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως το εν λόγω άθλημα δεν απαιτεί να είσαι αυστηρά γυμνασμένη γιατί στοχεύει στην σωστή τεχνική που θα σε βοηθήσει να σηκώνεις το βάρος σου, ενώ δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ στο χορό αφού οι δάσκαλοι σου δείχνουν την κάθε χορευτική κίνηση λεπτομερώς από την αρχή. Το pole dancing απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τα κιλά, τη φυσική κατάσταση, την ηλικία ή το προσωπικό στυλ.

Ο χορός είναι από μόνος του μία εξαιρετική αεροβική γυμναστική η οποία στοχεύει στο κάψιμο θερμίδων. Το pole dancing προσφέρει σταδιακά μυϊκή ενδυνάμωση και ευεξία, βελτιώνει την ευλυγισία και τη στάση του σώματος. Παράλληλα, βοηθά την αυτοσυγκέντρωση και το συντονισμό του σώματος και ου πνεύματος.

Σε συνδυασμό με τις ασκήσεις στο στύλο και στο έδαφος επιτυγχάνεις εκπληκτική βελτίωση του μυϊκού συστήματος. Από τον πρώτο κιόλας μήνα θα παρατηρήσεις χάσιμο πόντων αλλά και σημαντική γράμμωση σε ολόκληρο το σώμα. Επίσης, βοηθά στον αρμονικό συντονισμό των κινήσεων του σώματος, στη δημιουργική διοχέτευση της ενέργειας και την εξωτερίκευση συναισθημάτων σου. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι καίμε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα!

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Τέλος, αν σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενα να ξεκινήσεις, μπορείς να δεις βίντεο στο youtube, -όπως το παρακάτω- και να ψάξεις το είδος του pole dancing που θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου να κάνει, είτε είναι αiσθησiακό είτε πιο κοντά στο αθλητικό στυλ.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα