Μην χασετε

Βλεφαρίδες: 5 συνήθειες που τις κάνουν να πέφτουν πιο συχνά

Βλεφαρίδες: 5 συνήθειες που τις κάνουν να πέφτουν πιο συχνά

 

Advertisements

Η γρήγορη καθημερινότητα μάς κάνει να υιοθετούμε κατά καιρούς κάποιες κακές συνήθειες, όπως το πρόχειρο ντεμακιγιάζ (καμιά φορά και το ανύπαρκτο) ή το συχνό μακιγιάζ των βλεφαρίδων με αμφιβόλου ποιότητας μάσκαρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουν όλο και πιο συχνά οι βλεφαρίδες μας.

Δείτε παρακάτω 5 συνήθειες που προκαλούν φθορά στις βλεφαρίδες και τις κάνουν να πέφτουν:

 

#1. Τρίβεις πολύ δυνατά όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

Απ᾽ όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που φοράμε στο πρόσωπο, η μάσκαρα είναι αναμφίβολα από τα πιο δύσκολα στη (σωστή) αφαίρεσή της. Οι περισσότερες τρίβουν με μανία τις βλεφαρίδες (και μάλιστα για πολλή ώρα) ώστε να βγει το χρώμα, που είναι αλήθεια, είναι εξαιρετικά έντονο και μουτζουρώνει πανεύκολα την περιοχή κάτω από τα μάτια. Πολλές φορές μάλιστα θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχεις κάνει σωστό ντεμακιγιάζ, με αποτέλεσμα να ξυπνάς το επόμενο πρωί με υπολείμματα μάσκαρα κάτω από τα μάτια σου – αφού έχει “τρέξει” στον ύπνο σου.

Το έντονο τρίψιμο έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείς στην ουσία εσύ η ίδια τις βλεφαρίδες σου – και να μένουν τριχούλες στο βαμβάκι / cotton pad. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι οι δυνατές κινήσεις με πίεση που ενδεχομένως κάνεις έχουν ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια – λόγω του ότι η περιοχή είναι πάρα πολύ λεπτή και ευαίσθητη.

Hint: Οι μάσκαρα είναι γενικά δύσκολες στο ντεμακιγιάζ, πόσω μάλλον όταν είναι αδιάβροχες. Η σύνθεση των αδιάβροχων μάσκαρα απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση και θα σε συμβούλευα να μην τις χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις.

 

 

Advertisements

#2. Δεν κάνεις καθόλου ντεμακιγιάζ

Στον αντίποδα, υπάρχουν γυναίκες που αμελούν εξ ολοκλήρου το ντεμακιγιάζ και δεν ξεβάφουν ποτέ τις βλεφαρίδες τους, επιλέγοντας να κοιμηθούν με βαμμένες βλεφαρίδες. Καταλαβαίνεις ελπίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσες να κάνεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις να ξεραθούν και να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κι αυτό γιατί, ούτως ή άλλως, οι βλεφαρίδες μας επιβαρύνονται ιδαίτερα εξαιτίας των χημικών και άλλων χρωστικών που περιέχονται στις μάσκαρα. Σκέψου πόσο επιβαρυντικό θα είναι να μένουν με το χρώμα καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, το γεγονός ότι ξεραίνονται τις κάνει πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο.

 

#3. Χρησιμοποιείς κακής ποιότητας μάσκαρα

Δεν χρειάζεται να αναλύσω περαιτέρω γιατί αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος – και δεν έχει να κάνει με την τιμή της μάσκαρα. Δεν υποστηρίζω ότι όσο πιο ακριβή μια μάσκαρα τόσο το καλύτερο – απεναντίας, υπάρχουν πολλές ποιοτικές, τέλειες μάσκαρα σε χαμηλή τιμή. Απλά, καλό θα ήταν να μην φοράς μάσκαρα εταιρειών που δεν γνωρίζεις / δεν έχεις ξανακούσει ποτέ, είναι υπερβολικά φτηνές ή έχουν κακές συνθήκες φύλαξης (πχ τις βλέπει ο ήλιος). Εννοείται, πρέπει να είναι ασφαλισμένες όταν τις αγοράζεις και να μην έχουν ήδη ανοιχτεί / δοκιμαστεί.

Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για δικές σου μάσκαρα που έχουν λήξει. Καλό θα ήταν να μην τις χρησιμοποιείς αν βλέπεις ότι είναι ξεραμένες ή αν τις έχεις πολύ καιρό (ή χρόνια) στο νεσεσέρ σου, καθώς το βουρτσάκι πιθανόν να έχει μικρόβια και βακτήρια που δεν θες να μεταφέρεις στα μάτια σου.

 

#4. Χρησιμοποιείς συνέχεια ψαλιδάκι για βλεφαρίδες

Αυτό είναι ίσως από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για να κάνεις γυριστές (και πολύ θελκτικές) τις βλέφαρίδες σου, θέλει όμως πολλή προσοχή στη χρήση του. Καλό είναι να χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες ή να το χρησιμοποιείς αν σου έχει δείξει ένας επαγγελματίας πώς να το εφαρμόζεις σωστά. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το ψαλιδάκι να είναι καλής ποιότητας και όχι κάποιο φτηνό (ναι, εδώ παίζει ρόλο η τιμή), καθώς έτσι κι αλλιώς τα ψαλιδάκια μπορούν να προκαλέσουν φθορά στην τρίχα, πόσω μάλλον αν είναι και κακής ποιότητας. Πάντως, είτε φτηνό είτε ακριβό, θα σου πρότεινα να μην το χρησιμοποιείς κάθε μέρα.

 

#5. Επιβαρύνεις συχνά τις βλεφαρίδες σου με ψεύτικες / extensions

Κι ενώ είναι πολύ κολακευτικά τα κάθε είδους τουφάκια / ψεύτικες βλεφαρίδες, και πάλι η συχνή χρήση μπορεί να επιβαρύνει τις αληθινές βλεφαρίδες ή τα βλέφαρα και την περιοχή εν γένει, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και φθορά τους. Ιδίως αν δεν τις αφαιρείς σωστά, τότε το πρόβλημα μεγαλώνει.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα