Μην χασετε

Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που μπορεί να ξυπνάς το πρωί με πρησμένο πρόσωπο

Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που μπορεί να ξυπνάς το πρωί με πρησμένο πρόσωπο

Πολλές φορές ξυπνάς το πρωί και βλέπεις στον καθρέφτη ένα πρόσωπο που σου μοιάζει αλλά στην πιο πρησμένη σου εκδοχή.

Advertisements

Εκτός από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, το πρήξιμο στο πρόσωπο είανι και αυτό ένα από τα προβλήματα που μπορούν να κάνουν το πρωινό σου πιο δύσκολο μπροστά στον καθρέφτη.

 

Δείτε παρακάτω τους 3 πιο συχνούς λόγους στους οποίους οφείλεται το πρήξιμο στο πρόσωπό σου το πρωί:

-Το παράκανες με το αλάτι

Η πιο συχνή αιτία κατακράτησης υγρών στον οργανισμό σου; Η διατροφή! Κι αν αναρωτήθηκες ποτέ ποιες τροφές/ συστατικά μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται πρησμένο το επόμενο πρωί, το αλάτι είναι μέσα στους συνήθεις ύποπτους. Η αυξημένη πρόσληψη νατρίου- μετά από ένα πολύ αλμυρό γεύμα- σχετίζεται με την κατακράτηση υγρών, το αίσθημα φουσκώματος, αλλά και πρήξιμο στο πρόσωπο.

 

 

-Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες τείνουν να παρατηρούν πρήξιμο μία έως δύο ημέρες πριν ξεκινήσουν την περίοδό τους, χάρη στην προεμμηνορροϊκή κατακράτηση υγρών. Καλό είναι λοιπόν- αν θέλεις να μειώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπό σου- να περιορίσεις την πρόσληψη αλατιού και να πάρεις ίσως κάποιο συμπλήρωμα μαγνησίου, πάντα με τη συμβουλή γιατρού.

 

Advertisements

-Κοιμάσαι με λάθος τρόπο

Πρησμένο πρόσωπο και σακούλες κάτω από τα μάτια. Είχες σκεφτεί ποτέ πως ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό; Κι αν θέλεις να ξυπνάς λιγότερο πρησμένη, δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να κοιμάσαι με το κεφάλι σου ελαφρώς ανασηκωμένο, χρησιμοποιώντας ένα επιπλέον ή πιο ψηλό μαξιλάρι, μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να εμποδίσει- περιορίσει την κατακράτηση υγρών γύρω και κάτω από τα μάτια, σε συνδυασμό πάντα με το 8ωρο και το απόλυτο σκοτάδι.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα