Μην χασετε

Τι είναι η Γλυκερίνη και γιατί δεν πρέπει να την αγνοούμε: Τα 4 πολύτιμα οφέλη για την επιδερμίδα μας

Η γλυκερίνη είναι μια αρκετά «υποτιμημένο» ενυδατικό συστατικό που δεν πρέπει να αγνοούμε.

 

Τι είναι η γλυκερίνη;

Η γλυκερίνη – ή γλυκερίνη – είναι μια άχρωμη, άοσμη αλκοόλη ζάχαρης. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1779 από έναν Σουηδό επιστήμονα που απομόνωσε κατά λάθος την ένωση ενώ έφτιαχνε σαπούνι με ελαιόλαδο. Αν και η γλυκερίνη παραδοσιακά προέρχεται από φυτικά και ζωικά λίπη, μπορεί επίσης να συντεθεί χημικά. Είναι μη τοξικό και παχύρρευστο στην υφή και είναι δημοφιλές σε μια ποικιλία προϊόντων, όπως τρόφιμα, φάρμακα και περιποίηση δέρματος. Φυσικά, εστιάζουμε στην περιποίηση του δέρματος εδώ.

Ούσα εξαιρετικά ενυδατικό συστατικό (υγροσκοπική ουσία), η γλυκερίνη έχει την ικανότητα να απορροφά νερό από άλλες πηγές (όπως από το περιβάλλον ή από το χόριο) και να αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να έχει μία δροσερή και υγιή όψη.

Advertisements

 

-Συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας

Η γλυκερίνη έχει απίστευτες ενυδατικές ιδιότητες και γι’ αυτόν τον λόγο θεωρείται μέσα στα top skincare συστατικά για βαθιά ενυδάτωση, ιδιαίτερα το χειμώνα. Μάλιστα, θα τη συναντήσει κανείς στη λίστα συστατικών σε πολλές φαρμακευτικές κρέμες για την αντιμετώπιση της υπερβολικής ξηρότητας, της αφυδάτωσης και την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.

 

Advertisements

 

-Βοηθά στην προστασία του δέρματος από «σκληρά» προϊόντα και στην καλύτερη λειτουργία του φραγμού

Χάρη στην ιδιότητά της να διατηρεί το δέρμα απαλό, ελαστικό και ενυδατωμένο, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απέναντι στα πιο «σκληρά» προϊόντα ιδιαίτερα στον καθαρισμό του προσώπου, τα οποία αφαιρούν τα φυσικά έλαια. Κάπως έτσι, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του φραγμού.

 

– Προλαμβάνει την απώλεια υγρασίας

Τα προϊόντα που περιλαμβάνουν γλυκερίνη, υποστηρίζουν τον φραγμό του δέρματος, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας στο δέρμα, κάτι που επιτρέπει στα φυσικά έλαια να θρέψουν και να επανορθώσουν την επιδερμίδα.

 

Advertisements

– Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος

Σε αντίθεση με άλλους ενυδατικούς παράγοντες που έχουν πιθανές παρενέργειες, η γλυκερίνη είναι σε γενικές γραμμές ένα ασφαλές συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανονικό, μικτό, ξηρό και λιπαρό δέρμα.

 

 

Σε ποια skincare προϊόντα θα βρεις τη γλυκερίνη

Ομολογουμένως, μιας και η γλυκερίνη θεωρείται safe συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας, θα τη βρεις σε μία μεγάλη ποικιλία skincare προϊόντων: Από τις κρέμες ημέρας και τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου, έως τους ορούς και μάσκες προσώπου, χαρίζοντας extra ενυδάτωση.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα