Μην χασετε

Sugaring: Τι είναι η αποτρίχωση με ζάχαρη και πώς μπορείτε να την κάνετε μόνες σας στο σπίτι

Sugaring: Τι είναι η αποτρίχωση με ζάχαρη και πώς μπορείτε να την κάνετε μόνες σας στο σπίτι

Τι είναι το “sugaring”;

Η αποτρίχωση με ζάχαρη είναι μια ολοκληρωτικά φυσική μέθοδος για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και αποτελεί μια εξαίσια εναλλακτική του γνωστού κεριού, που όμως διαφέρει από αυτό σε αρκετά σημεία. Πιο αναλυτικά, η ζαχαρόπαστα δημιουργείται από λεμόνι, ζάχαρη και νερό, εφαρμόζεται στο δέρμα και αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα με μια απότομη κίνηση προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της τρίχας – και όχι αντίθετα με αυτή, όπως γίνεται με το κερί. Αντίθετα, το κλασικό κερί μπορεί να περιέχει συνθετικά συστατικά ή άλλα χημικά που εύκολα μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, ενώ είναι πιο πιθανό να σπάσει την τρίχα αντί να την αφαιρέσει από τη ρίζα της, οδηγώντας έτσι σε θυλακίτιδα αλλά και σε αποτελέσματα μικρότερης διάρκειας.

 

Τα πλεονεκτήματα του “sugaring”

Πρόκειται για μια μέθοδο που μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, από τα πόδια και τα χέρια, μέχρι το μπικίνι και τις μασχάλες ενώ είναι απόλυτα ασφαλής για ανθρώπους που έχουν αλλεργίες ή το δέρμα τους είναι επιρρεπές στο να εμφανίζει θυλακίτιδα (το φαινόμενο των τριχών που γυρνούν μέσα στο δέρμα και δημιουργούνται σπυράκια και κύστες). Αν και είναι η ιδανική μέθοδος για ευαίσθητες επιδερμίδες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι οι τύποι δέρματος να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Εκτός του ότι είναι απόλυτα φυσική, χαρίζει αποτελέσματα μακράς διαρκείας, δεν δημιουργεί εύκολα κοκκινίλες και ερεθισμούς, ενώ δεν χρειάζεται να περιμένεις ένα μήνα για να μακρύνουν οι τρίχες ώστε να επαναλάβεις την αποτρίχωση αφού πιάνει ακόμα και τις πιο μικρές τριχούλες – εξού και ενδείκνυται για συχνότερη χρήση μέσα στον μήνα.

Advertisements

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα του sugaring στο σώμα μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 4 εβδομάδες, ανάλογα φυσικά με τον οργανισμό και τον τύπο-δύναμη της τρίχας, αλλά και την προηγούμενη κατάσταση της τριχοφυΐας.

 

 

Advertisements

Μπορώ να το κάνω μόνη μου σπίτι;

Αν δεν θες να επισκεφτείς την αισθητικό σου και να σε βοηθήσει εκείνη με το sugaring, μπορείς να το κάνεις μόνη σου σπίτι αφού η παρασκευή της ζαχαρόπαστας είναι πραγματικά πανεύκολη.

 

DIY Sugaring

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ζάχαρη, χυμό λεμονιού και νερό.Ρίξε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακάτεψε ελαφρά το μείγμα για να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά και περίμενε μέχρι να γίνει μια ζεστή καραμέλα με μελί χρώμα. Άφησέ το να κρυώσει και στη συνέχεια πάρε μια μικρή ποσότητα πλάθοντάς τη με τα δάχτυλά σου και άπλωσέ τη στο σημείο που θες να αποτριχώσεις. Τράβα με δύναμη προς τη φόρα των τριχών και όχι προς την αντίθετη, έτσι ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θες αλλά και να μην κολλήσει η πάστα στο δέρμα και σε δυσκολέψει στην αφαίρεσή της.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα