Μην χασετε

Κυτταρίτιδα: Οι 6 απλές συνήθειες που βοηθούν να μειωθεί σημαντικά

Κυτταρίτιδα: Οι 6 απλές συνήθειες που βοηθούν να μειωθεί σημαντικά

 

Η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα ομορφιάς που μας αποσχολεί πολύ, κυρίως το καλοκαίρι πριν την εμφάνισή μας στην παραλία.

Οι θεραπείες σε ειδικούς σε συνδυασμό με το dry brushing είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι καταπολέμησης. Παρόλο αυτά, υπάρχουν μερικές επιπλέον απλές και αυτονόητες συνήθειες που μπορούμε να εφαρμόζουμε καθημερινά, για να βελτιώσουμε σημαντικά τα οφέλη των θεραπειών μας και να παρατείνουμε το υπέροχο αποτέλεσμά τους.

 

Advertisements

# Η ημερήσια κατανάλωση νερού και υγρών, τουλάχιστον 2 λίτρων.

Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό, είναι καταλυτικό για την καλή λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος και μειώνει το πρήξιμο και την κατακράτηση υγρών. Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά χαρίζουν ενυδάτωση μεγαλύτερης διάρκειας απ’ ό,τι το νερό.

 

# Η μείωση των λιπαρών τροφών.

Ακόμα και στους αδύνατους ανθρώπους, μια διατροφή πλούσια σε λίπη μπορεί να αυξήσει το ποσοστό λίπους, να διογκώσει τα λιποκύτταρα και να κάνει φανερή ή πιο έντονη την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

# Η γυμναστική ή κάποιου είδους άσκησης.

Η γυμναστική με ελαφριά βάρη είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να μειώσουμε το λίπος και να τονώσουμε τους μύες στις περιοχές που αποθηκεύεται το περισσότερο λίπος, όπως οι μηροί, γλουτοί και η κοιλιακή χώρα. Επιπλέον τονώνει τη μικροκυκλοφορία, δυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς και τους μύες ώστε να διατηρούνται υγιείς και ελαστικοί ενώ ταυτόχρονα αποτοξινώνει το σώμα μέσω της εφίδρωσης.

Advertisements

 

 

# Ο συνδυασμός του μασάζ με μία αντικυτταριδική σύνθεση (έλαιο, τζελ ή κρέμα).

Η κίνηση αυτή ομορφιάς βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας, κάνοντάς την πιο ελαστική και εμφανώς πιο  λαμπερή. Υποσημείωση: Οσο υποσχόμενο κι αν είναι το προϊόν, με μια απλή επάλειψη δεν αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητές του. Η σωστή εφαρμογή του είναι η εξής: Απλώνουμε το προϊόν στην περιοχή που έχει κυτταρίτιδα και κάνουμε δυνατές μαλάξεις, τσιμπώντας το δέρμα με τα δάχτυλα. Στη συνέχεια κάνουμε μασάζ, ξεκινώντας από την περιοχή του αστραγάλου προς τους γοφούς, ώστε το προϊόν να απορροφηθεί και να ενεργοποιήσουμε τη λέμφο και κατ’ επέκτασιν την αποβολή των τοξινών.

 

#Ο περιορισμός του αλκοόλ.

Είναι εντυπωσιακές οι αρνητικές επιπτώσεις του σε όλο τον οργανισμό. Εκτός του ότι περιέχει «κενές» θερμίδες και παχαίνει, αφυδατώνει τον οργανισμό, επιταχύνει τη γήρανση των ιστών εξαιτίας της ζάχαρης. Επιπλέον προκαλεί κατακράτηση υγρών και πρήξιμο ενώ έχει αρνητικές επιπτώσεις στο συκώτι.

 

#Η ελάττωση (ή ακόμα καλύτερα διακοπή) του καπνίσματος.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να το καταργήσουμε. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι το τσιγάρο γεμίζει τον οργανισμό με τοξίνες οι οποίες συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου. Παράλληλα καταστρέφει το κολλαγόνο. Μία πρωτεϊνη του οργανισμού που όπως γνωρίζουμε είναι σημαντική για την καλή ποιότητα της επιδερμίδας και την ελαστικότητά της.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα