Μην χασετε

Ξύρισμα: 5 πολύτιμες συμβουλές για ένα άψογο αποτέλεσμα

Για ένα σωστό ξύρισμα το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ξυραφάκι και να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα που συστήνουν οι δερματολόγοι.

Advertisements

Το πρώτο το έχεις ήδη ενδεχομένως στα χέρια σου. Για το δεύτερο, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω…

 

Η σωστή αρχή!

Πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα, βρέξε για μερικά λεπτά την επιδερμίδα σου με χλιαρό νερό προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσουν οι τρίχες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ξύρισμα να γίνεται λιγότερο επώδυνο και να έχεις λιγότερες πιθανότητες να κοπείς. Γι αυτό το λόγο, η «καταλληλότερη» στιγμή για να ξυριστείς, είναι αμέσως μετά το ντους, καθώς το δέρμα είναι ακόμη απαλό και χωρίς υπερβολική λιπαρότητα.

 

Μπες στη μάχη με τους κατάλληλους συμμάχους!

Πριν πιάσεις το ξυραφάκι στα χέρια σου, μην ξεχάσεις να απλώσεις μία γενναιόδωρη ποσότητα από έναν αφρό, κρέμα ή gel ξυρίσματος- ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου διάλεξε την ιδανική υφή- ο οποίος θα κάνει το ξυραφάκι να γλιστράει στο δέρμα σου, συμβάλλοντας στο καλύτερο και με διάρκεια αποτέλεσμα.

 

 

Advertisements

Η κατεύθυνση (που ξυρίζεσαι) μετράει.

 Ξεκίνα να ξυρίζεσαι προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποτρέψεις τα κοψίματα, τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες με το ξυράφι.

 

-Κατά τη διάρκεια…

Ξέπλενε με νερό τις λεπίδες μετά από κάθε πέρασμα του ξυραφιού. Επιπλέον, φρόντισε να αλλάζεις τις/τη λεπίδα ή να πετάς τα ξυραφάκια μιας χρήσης μετά από 5 έως 7 ξυρίσματα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο ερεθισμού.

 

-Δώσε προσοχή στο πού αποθηκεύεις το ξυραφάκι σου.

Φρόντισε αφού το ξεπλένεις καλά, να το φυλάς σε στεγνό μέρος. Μεταξύ των ξυρισμάτων, βεβαιώσου ότι το ξυράφι σου έχει στεγνώσει εντελώς για να αποτρέψεις την ανάπτυξη βακτηρίων πάνω του. Καλό είναι να μην το αφήνεις εκτεθειμένο στο ντους ή σε βρεγμένο νιπτήρα.

Αν έχεις σπυράκια ή ακμή σε κάποιο σημείο που ξυρίζεσαι, πρόσεξε καθώς το ξύρισμα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, επιδεινώνοντας την ακμή. Σ’ αυτή την περίπτωση, καλό είναι να συμβουλευτείς δερματολόγο.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα