Advertisements

Το κουνουπίδι βράζει και γίνεται μια υπέροχη βελουτέ σούπα που αρωματίζεται με σχοινόπρασο και μοσχοκάρυδο. Ένα πιάτο που αποπνέει σπιτική θαλπωρή και ζεστασιά.

 

Advertisements

Υλικά

  • κουνουπίδιπερίπου 800 γρ.
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 750 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 350 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. πεκάν ψημένα

 

Διαδικασία

Κόβουμε το κουνουπίδι σε ισομεγέθη κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει καστανό χρώμα.

Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά.

Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή προσθέτοντας το μισό κατσικίσιο τυρί και το μοσχοκάρυδο.

Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους (αν είναι εφικτό να είναι παγωμένο).

Advertisements

Σπάμε τα πεκάν σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε πάνω στη σούπα μαζί με το σχοινόπρασο.

 

olivemagazine.gr

 

Advertisements