Μην χασετε

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτό είναι το μυστικό της για νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας αποκαλύπτει το δικό της μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια.

Advertisements

Δεν μπορείτε να σκεφτείτε ποιο είναι; Το ξίδι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Προσθέστε ξίδι στα μπιφτέκια σας και η σύστασή τους θα αλλάξει με τη μία.

 

Υλικά 

Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  2. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
  3. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού.
  4. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  5. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν.

 

 

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια
  1. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
  2. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
  3. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
  4. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά.
  5. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
  6. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
  7. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Οι οδηγίες ψησίματος είναι για θερμοκρασία φούρνου στις αντιστάσεις. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10′-15′.

 

Advertisements

 

 

fumara.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα