Μην χασετε

Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου: Αυτά τα Μελομακάρονα θα τα κάνεις για πολλά χρόνια

Η συνταγή για τα μελομακάρονα είναι από το κανάλι Sotiria amor και αν την δοκιμάσεις δεν θα την αλλάξεις με τίποτα!

Υλικά
250ml. ελαιόλαδο
250ml. σπορέλαιο
200ml. χυμό πορτοκάλι
190gr. ζάχαρη
1κτσ. baking powder
1κτγ. μαγειρική σόδα
1κτσ. κανέλα

1κτγ. γαρύφαλλο
2 βανίλιες
20ml. κονιάκ
1 πορτοκάλι το ξύσμα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250gr καρύδι τριμμένο

για το σιρόπι
700gr. ζάχαρη
600ml. νερό
260gr. μέλι
1/2 λεμόνι

Advertisements

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, αδειάζοντας σε ένα μπολ, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι ώστε να λιώσει λίγο η ζάχαρη.

Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε στο μπολ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, και τις βανίλιες.

Στο ποτήρι με τον χυμό του πορτοκαλιού, αδειάζουμε τη σόδα, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το μίγμα αυτό στο μπολ καθώς βράζει.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μπολ, το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.

Advertisements

Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ στο μπολ με το αλεύρι.

Αδειάζουμε σταδιακά το αλεύρι στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Κατόπιν, το ζυμώνουμε για λίγο. Η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.

Και αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε με τα χέρια μας, και τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα. Μπορούμε να δώσουμε σχέδια στα μελομακάρονα με την βοήθεια ενός τρίφτη, πιέζοντάς τα επάνω ή με ένα πιρούνι.

Advertisements

Όταν γεμίσουμε τη λαμαρίνα με τα μελομακάρονα, προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά, ή στον αέρα για 20 λεπτά.

Μετά από το ψήσιμο, βάζουμε τα μελομακάρονα σε ένα πυρέξ ή άλλο σκεύος και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν ακόμα και ένα ολόκληρο βράδυ.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και μισό λεμόνι για καλύτερο άρωμα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, μειώνουμε την θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας, το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε. Τον αφρό που δημιουργείτε από το βράσιμο του σιροπιού, τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα με ένα κουτάλι.

Καθώς το σιρόπι σιγοβράζει τώρα στην κουζίνα, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μερικά μελομακάρονα ανάποδα.

Μετράμε 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε τα μελομακάρονα. Μετράμε άλλα 10 δευτερόλεπτα και τα βγάζουμε με το πιρούνι, τα τοποθετούμε σε μία τάβλα κουζίνας και αμέσως πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.

Mετά και από αυτό το βήμα, τα μελομακάρονα μας είναι έτοιμα! Καλές γιορτές με υγεία!

Advertisements

Δες την εκτέλεση στο βίντεο παρακάτω:

Από xrysessyntages.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα