Μην χασετε

Ζεστή σοκολάτα: 3 Λαχταριστές συνταγές για να συντροφεύσουν τα κρύα χειμωνιάτικα απογεύματα σας

Τι καλύτερο από μια ζεστή σοκολάτα για να μας συντροφεύσει αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Advertisements

Δείτε παρακάτω 3 απολαυστικές συνταγές για το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα!

 

Ζεστή σοκολάτα με μαύρο ρούμι

*Συνταγή από τον Αριστοτέλη Παναγιώταρο

 

Υλικά

Για 1 μεγάλη κούπα

  • 160 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 40 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% κακάο
  • 40 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο
  • 20 ml (1/2 σφηνάκι) μαύρο ρούμι

 

 

Διαδικασία

  1. Για τη ζεστή σοκολάτα με μαύρο ρούμι: ψιλοκόβουμε τις δύο σοκολάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα και ζεσταίνουμε. Λίγο πριν βράσει (πρέπει να είναι καυτό), το αποσύρουμε και το σουρώνουμε πάνω από τη σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αν η θερμοκρασία του υγρού δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
  6. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε.
  7. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα.

 

Advertisements

 

Λευκή σοκολάτα με ροζ πιπέρι και κανέλα

*Συνταγή από τον Αριστοτέλη Παναγιώταρο

 

Υλικά

1 Μεγάλη κούπα

  • 180 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 40 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 40 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 5 – 6 κόκκοι ροζ πιπεριού, χοντροκοπανισμένοι στο γουδί
  • λίγη τριμμένη κανέλα, για το σερβίρισμα

 

 

Διαδικασία

  1. Για τη λευκή σοκολάτα με ροζ πιπέρι και κανέλα ψιλοκόβουμε πολύ καλά τις δύο σοκολάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το πιπέρι και το βάζουμε στη φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το πιπέρι και το βάζουμε στη φωτιά. Λίγο πριν βράσει (πρέπει να είναι αρκετά καυτό), το αποσύρουμε και το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες.
  3. Παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  5. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε.
  6. Σερβίρουμε τη λευκή σοκολάτα με ροζ πιπέρι και κανέλα σε κούπα ή μεγάλο φλιτζάνι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

 

Advertisements

Μυστικά

Η λευκή σοκολάτα ταιριάζει πολύ με την πραλίνα φουντουκιού. Δεν εννοούμε το άλειμμα για το ψωμί (τύπου μερέντα), αλλά έναν πολτό από καραμελωμένα φουντούκια, που βρίσκουμε σε κάποια ζαχαροπλαστεία και σε καταστήματα με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής. Για 1 κούπα ζεστή σοκολάτα, θα προσθέσουμε 2 κουτ. γλυκού πραλίνα.

Για να τη φτιάξουμε μόνοι μας:

Ζεσταίνουμε 200 γρ. φουντούκια στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά 100 γρ. ζάχαρη, μέχρι να λιώσει όλη και να γίνει μια σκουρόξανθη καραμέλα.

Προσθέτουμε τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν από την καραμέλα.

Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Επειτα, τα σπάμε σε κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά μέχρι να γίνουν πολτός.

 

Σοκολάτα γάλακτος με κάρδαμο και μέλι

*Συνταγή από τον Αριστοτέλη Παναγιώταρο

 

Υλικά

Για 1 μεγάλη κούπα

  • 180 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 40 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 40 γρ. κουβερτούρα με περιεκτικότητα 50-55% κακάο
  • 1/3 κουτ. γλυκού κάρδαμο (κακουλέ) ή αστεροειδή γλυκάνισο, κοπανισμένα σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας

 

 

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το κάρδαμο ή τον αστεροειδή γλυκάνισο και το βάζουμε στη φωτιά.
  2. Αποσύρουμε το γάλα λίγο πριν αρχίσει να βράζει (πρέπει να είναι πολύ καυτό).
  3. Το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  4. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα.

 

gastronomos.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα