Advertisements

Αξιοποιήστε διαφορετικά τη φάβα και φτιάξτε μια εύκολη, χειμωνιάτικη, χορτοφαγική και σπιτική σούπα!

 

Advertisements

Απο τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

Για τη φάβα

  • 200 γρ. φάβα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για τη σούπα

Advertisements
  • 100 γρ. νερό, βραστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 καρότο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. κάππαρη

 

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. κρουτόν

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. 

-Σουρώνουμε τη φάβα από το νερό.

-Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φάβα, σοτάρουμε για 2

Advertisements

λεπτά, και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τη φάβα.

-Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

-Χτυπάμε τη φάβα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία και βελούδινη υφή.

 

Για τη σούπα

-Βάζουμε τη φάβα σε ένα βαθύ μπολ.

-Προσθέτουμε το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αραιώσει ομοιόμορφα η φάβα και να μην είναι σφιχτή.

Advertisements

-Κόβουμε σε ροδέλες το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

-Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, τον μαϊντανό και την κάππαρη.

-Προσθέτουμε τη σούπα φάβας στα μπολ, και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

-Σερβίρουμε με κρουτόν.

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements
Advertisements