Μην χασετε

Πίτσα λαζάνια: Ένα πεντανόστιμο πρωτότυπο πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών

Πίτσα λαζάνια, ένα κυρίως πιάτο, πρωτότυπο και ταυτόχρονα πεντανόστιμο. Μια ιδιαίτερη συνταγή, χωρίς γλουτένη που οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τρελαθούν.

 

Από τον Γιώργο Τσούλη

 

Advertisements

ΥΛΙΚΑ

Για τα λαζάνια:

  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 γρ. πεπερόνι, σε φέτες
  • 8 τεμάχια λαζάνια

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 300 ml γάλα, πλήρες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 50-100 γρ. τυρί gouda
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

Advertisements
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 3/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.

Για τα λαζάνια:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα λαζάνια, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσέχουμε όμως μην παραβράσουν.

Τα κρυώνουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο πάγο. Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τα λαζάνια από το μπολ και τα τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας.

Για τη σάλτσα:

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, ζάχαρη, τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Μόλις πάρει τη βράση, το αφήνουμε για 3 με 5 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη.

Advertisements

 

Για τη μπεσαμέλ:

Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε εκ νέου. Τέλος, προσθέτουμε τυρί gouda, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα λαζάνι και το τοποθετούμε μπροστά μας, με την μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς (αν τα λαζάνια έχουν νερό τα σκουπίζουμε με ένα χαρτί προσεκτικά).

Βάζουμε στο κέντρο του λαζανιού 1 κ.σ. μπεσαμέλ και από πάνω καλύπτουμε με ένα άλλο λαζάνι σταυρωτά, βάζουμε λίγη μπεσαμέλ από πάνω, λίγο από τη σάλτσα, ακριβώς από πάνω λίγα κομμάτια πεπερόνι και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.

Κλείνουμε τα λαζάνια προς τα μέσα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω λίγη μπεσαμέλ ακόμα, πάλι σάλτσα, πεπερόνι και λίγο τυρί και κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα λαζάνια.

Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα