Μην χασετε

Γυαλάκια με ζάχαρη και κανέλα: Πως να φτιάξετε το αγαπημένο σας γλυκό σνακ

Φτιάξτε τα αγαπημένα σνακ, γυαλάκια ή palmier με σφολιάτα, ζάχαρη και κανέλα! Ιδανικό σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο!

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 420 γρ. φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κανέλα

 

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • φύλλα δυόσμου
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας. Περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τη ζάχαρη και την κανέλα αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες.
  • Πιέζουμε με τον πλάστη όλη την επιφάνεια για να κολλήσει καλά η ζάχαρη στη σφολιάτα μας.
  • Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά, σε ρολό, μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση.
  • Κόβουμε σε μικρά μπισκοτάκια 1 εκ. και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για15-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με άχνη και φύλλα δυόσμου. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βυθίσουμε σε κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα και να τα αφήσουμε να κρυώσουν.

 

akispetretzikis.com

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα