Μην χασετε

Πως να φτιάξετε ζουμερό γεμιστό μοσχαρίσιο ρολό με μανιτάρια και τυρί

Φτιάξτε το πιο ζουμερό γεμιστό ρολό με καπνιστό τυρί και μια σάλτσα κρασιού!

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο

 

Για το ρολό

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κιλά μοσχάρι, σπάλα
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί

 

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ. κρασί κόκκινο, γλυκό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Advertisements

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • πιπέρι
  • αλάτι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρολό

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά να πέσει ο όγκος και να χάσουν την υγρασία τους.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

 

Για το αρωματικό βούτυρο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι να μαλακώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το φασκόμηλο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το μοσχάρι οριζόντια στη μέση με ένα μαχαίρι για να φτιάξουμε μια θήκη.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μισό αρωματικό βούτυρο, τα μανιτάρια, το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Δένουμε με σπάγγο, απλώνουμε εξωτερικά το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο και τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 4 ώρες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά για να πάρει χρώμα.

 

Advertisements

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το κρασί. Βράζουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Βάζουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με τον πουρέ, θυμάρι, δεντρολίβανο, πιπέρι και αλάτι.

 

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα