Μην χασετε

Οστεοπόρωση: 5 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για να την προλάβετε

Με την πάροδο των χρόνων, παρουσιάζεται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και της ποιότητας των οστών, με αποτέλεσμα ο σκελετός να γίνεται πιο εύθραυστος.

Η μείωση στην ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα των οστών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάγματος λόγω οστεοπόρωσης.

Δείτε ποιες είναι οι τέσσερις διατροφικές συνήθειες, καθώς και μία ακόμη που πρέπει να υιοθετήσετε ώστε να προλάβετε την απώλεια της οστικής πυκνότητας και να μειώσετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

 

Advertisements

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά:

Το σπανάκι, η λαχανίδα και το μαρούλι είναι πλούσια σε ασβέστιο, ένα συστατικό απαραίτητο για να «χτίσουμε» γερά κόκαλα. Η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη ασβεστίου είναι τα 1200 mg.

 

Αμύγδαλα:

Η συμβολή των ξηρών καρπών στην υγεία μας είναι γνωστή, ειδικά τα αμύγδαλα όμως, είναι ιδανικά για να εξασφαλίσουμε το ασβέστιο που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση.

Advertisements

 

Γιαούρτι:

Το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου και μπορούμε να το απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας σε συνδυασμό με τα φρούτα, τα δημητριακά, το μέλι ή τους ξηρούς καρπούς.

 

Advertisements

Μετρήστε τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας:

Μια απλή εξέταση μπορεί να σας δείξει εάν διαθέτετε τα απαραίτητα επίπεδα της βιταμίνης. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, καθώς επιτρέπει την ομαλή απορρόφηση του ασβεστίου.

Καθημερινό περπάτημα:

Ακόμη και η ήπια άσκηση βοηθά στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Έτσι, αυξάνεται η σταθερότητα των αρθρώσεων και βελτιώνεται η ισορροπία.

 

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα