Μην χασετε

Ο δεκάλογος του τέλειου κουραμπιέ!

5. Ζύμωμα με μέτρο
Στο στάδιο του ζυμώματος -είτε με το φτερό στο μίξερ είτε στο χέρι- ζυμώνετε τα υλικά σας μέχρι να ενωθούν, όχι περισσότερο γιατί διαφορετικά η ζύμη σας θα είναι σκληρή και οι κουραμπιέδες δεν θα έχουν τριφτή υφή αλλά θα γίνουν υπερβολικά τραγανοί.

Advertisements

kourabie1

6. Μέτρο και στο ψήσιμο
Ψήνετε στο φούρνο τους κουραμπιέδες σε μέτρια θερμοκρασία -ιδανικά στους 165 με 170 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο- για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και όχι να ροδίσουν πολύ. Δεν τους παραψήνετε γιατί η ζύμη τους θα γίνει πολύ τραγανή και όχι τριφτή ώστε να λιώνει στο στόμα.

7. Και ο κουραμπιές θέλει την “ξεκούρασή” του
Μην προσθέσετε επιπλέον αλεύρι στη ζύμη σας αν δεν την αφήσετε να “ξεκουραστεί” ένα δεκάλεπτο. Αν μετά τα 10 λεπτά η ζύμη είναι ακόμα λιπαρή, συμπληρώνετε λίγο αλεύρι και ξαναζυμώνετε.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα