Μην χασετε

Ο δεκάλογος του τέλειου κουραμπιέ!

8. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά
Αν δεν προσπεράσετε τα αμύγδαλα στη συνταγή σας, προτιμήστε να τα καβουρντίσετε μόνοι σας στο φούρνο ή στο τηγάνι αντί να τα αγοράσετε έτοιμα καβουρντισμένα. Έτσι θα εμπλουτίσετε ακόμα περισσότερο το γευστικό αποτέλεσμα.

kourampiedes

9. Τον κοσκινίζεις τον (κρύο) κουραμπιέ;
Θυμηθείτε πρώτα ότι βασική προϋπόθεση για να ραντίσετε με ανθόνερο και να κοσκινίσετε τους κουραμπιέδες με άχνη μετά το ψήσιμο είναι να κρυώσουν πολύ καλά. Το ίδιο ισχύει και για τη μετακίνησή τους από το ταψάκι τους για να μη διαλυθούν. Όσον αφορά το ράντισμα, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο, λικέρ μαστίχας ή και ούζο. Μην υπερβάλλετε στην ποσότητα όμως γιατί θα πανιάσουν.

10. Σοκολάτα παντού;
Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, αντί να πασπαλίσετε παραδοσιακά τους κουραμπιέδες σας με άχνη ζάχαρη, μπορείτε να τους καλύψετε με σοκολάτα. Σε αυτή την περίπτωση, αφού τους ραντίσετε, τους βουτάτε στη σοκολάτα, τους βάζετε για λίγα λεπτά σε επίπεδη επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μετά τους μεταφέρετε σε πιατέλα.

Advertisements

Καλή επιτυχία!

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα