Μην χασετε

Doughnuts γεμιστά με σοκολάτα για να τσιμπάς non stop

Δεκέμβρης σημαίνει γιορτές άρα και μπόλικα γλυκά. Εντάξει, δεν πρέπει καμία μας να το παρακάνει καθώς με την έλευση της νέας χρονιάς θα γκρινιάζουμε για τη φουσκωμένη μας κοιλιά αλλά οι παρασπονδίες επιτρέπονται. Μερικά ντόνατς μπορούν να υπάρχουν στο τραπέζι μας για να συνοδεύουν τον πρωινό μας καφέ. Είναι νοστιμότατα και ιδανικά για τις ημέρες που πίνεις το ζεστό σου ρόφημα μπροστά από το τζάκι.

Advertisements

Δες, λοιπόν, πώς θα τα φτιάξεις και καλή σου όρεξη!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λάδι για τηγάνισμα
  • μέλι και κανέλα για σερβίρισμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Μετά με αλευρωμένα χέρια πέρνουμε μπαλάκια ζύμης, όσο ένα καρύδι, και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια, όσο το μικρό μας δάχτυλο και ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν.
  4. Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.
  5. Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν
  6. Τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η ζύμη κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.Τη συνταγή την είδα σε κάποια πρωινή εκπομπή

queen.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα