Μην χασετε

Καθέ πότε πρέπει να κάνεις σ∈ξ για να μην γεράσεις γρήγορα

Όχι, δεν πρόκειται για πλάκα.

Το να απολαμβάνεις ευχάριστο χρόνο με τον σύντροφο σου, αυξάνει την ευδαιμονία σου. Επιπλέον, το σeξ μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες, να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ευεξίας, και να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία και την αντοχή. Είναι επίσης η δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων. Όλα αυτά τα οφέλη συμβάλλουν στην υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Το σeξ μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης, σύμφωνα με μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychoneuroendocrinology. Βρέθηκε ότι το να κάνεις σeξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σχετίζεται με την ύπαρξη μακρύτερων τελομερών – το προστατευτικό κάλυμμα του DNA που καθορίζει τη διάρκεια ζωής ενός κυττάρου. Τα μακρύτερα τελομερή συνδέονται με βραδύτερη κυτταρική γήρανση και υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τη σeξουαλική ζωή 129 μητέρων σε σχέσεις. Οι γυναίκες έδιναν καθημερινές αναφορές για την ικανοποίησή τους από τη σχέση τους, καθώς και για το πόσο συχνά είχαν οικειότητα με τους συντρόφους τους. Οι ερευνητές πήραν επίσης δείγματα αίματος από τις γυναίκες, αναλύοντας τα κύτταρα για δείκτες γήρανσης. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έκαναν σeξ με τους συντρόφους τους την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μεγαλύτερα τελομερή σε σύγκριση με εκείνες που δεν έκαναν.

Advertisements

Αυτού του είδους η μελέτη δείχνει μόνο μια συσχέτιση και δεν μπορεί να αποδείξει ότι η σeξουαλική δραστηριότητα ήταν η αιτία του μεγαλύτερου μήκους των τελομερών. Ωστόσο, το μήκος των τελομερών θεωρείται ότι είναι σημαντικό για την υγεία σου.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα