Μην χασετε

Πως θα καταλάβεις ότι ο σύντροφος σου σε απατά: Tι κοινό έχουν οι άπιστοι άντρες

Η απιστία μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση μιας σχέσης καθώς η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες μιας σχέσης. Όταν η εμπιστοσύνη καταστρέφεται, η σχέση δυσκολεύει να επανέλθει και να επανορθώσει. Ο πιστός σύντροφος μπορεί να αισθάνεται προδομένος και ανασφαλής για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να εμπιστευτεί πλήρως τον άλλον.

Σίγουρα ποτέ δεν ξεκινάμε μια σχέση με στόχο να χωρίσουμε. Ξεκινάμε με όνειρα, αγάπη και παράφορο πάθος, μέχρι να αρχίσουμε να βαριόμαστε και να μην θέλουμε να τον/την δούμε ούτε ζωγραφισμένο, αλλά δεν χωρίζουμε. Το εύκολο, και σίγουρα αυτό που θα μας έσωζε από πολλή κόπο, ένταση και δάκρυα, είναι μια μικρή ικανότητα πρόβλεψης του μέλλοντος.

Ποιος είναι αυτός που πιθανόν να σε κερατώσει;

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αλήθεια, αλλά δεν έχουμε ψυχικές ικανότητες και δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε κριτήρια που δεν έχουν επιστημονική εξήγηση ώστε να μαντέψουμε την εξέλιξη μιας σχέσης. Θα προτιμήσουμε για ακόμη μία φορά την έρευνα και την επιστημονική εξήγηση, η οποία θεωρείται πιο αξιόπιστη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology, υπάρχει ένα συγκεκριμένο χόμπι που όταν αγαπάει κάποιος, μπορεί να έχουμε υποψίες για πιθανή απιστία.

Οι άπıστοι άντρες έχουν ένα κοıνό χαρακτηριστικό

Ο φιλοτελισμός, το γυμναστήριο και οι ταινίες δεν είναι οι κύριοι παράγοντες που κάνουν κάποιον πιο επιρρεπή στην απιστία. Στην πραγματικότητα, είναι οι άνθρωποι που έχουν ένα πάθος για ταξίδια που είναι πιο πιθανόν να έχουν τέτοιες τάσεις. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί με το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως πιο ανοιχτοί στα νέα πράγματα, χαλαροί και αγαπούν την περιπέτεια. Επιπλέον, υπάρχει η θεωρία ότι η πιθανότητα για απιστία μειώνεται όταν βρίσκεσαι μακριά από το σύντροφό σου, δηλαδή όταν είσαι σε μια ξένη χώρα.

Advertisements

Και χαριτολογώντας υπάρχει και μια εύλογη απορία: Το ταξίδι θα πρέπει να είναι υπερατλαντικό ή βολευόμαστε και με πιο κοντινούς προορισμούς;

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα