Μην χασετε

Ποια συμπεριφορά είναι η πιο καταστροφική για τον γάμο σου

“Ίσως να την έχετε υιοθετήσει χωρίς να το αντιλαμβάνεστε”

Advertisements

“Δεν απαιτείται να είσαι μέντιουμ για να αντιληφθείς πότε μια σχέση είναι σε κρίσιμο σημείο. Και όταν αυτή ολοκληρώνεται, με την προοπτική πίσω, αναγνωρίζουμε όλα τα σημάδια που είχαμε επιλέξει να αγνοήσουμε επίγνωσης, τα προειδοποιητικά σημάδια που είχαμε σιωπήσει.”

Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της, όπως ακριβώς κι ένας γάμος. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν, μπορούν να φέρουν τη ρήξη αλλά όπως καταλήγουν οι ειδικοί, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο όταν επαναλαμβάνονται κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Το σημαντικό κάθε φορά είναι ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας που θα επιλύει τις όποιες διαφορές και θα εξομαλύνει τις καταστάσεις. Η πιο καταστροφική συμπεριφορά σε έναν γάμο ωστόσο, που καταλήγει στη μεγαλύτερη πρόβλεψη για διαζύγιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η απέχθεια και η περιφρόνηση για τον σύντροφό μας.

Ό,τι κι αν κάνει, μας ενοχλεί και τείνουμε να ασκούμε κριτική σε οποιαδήποτε κίνησή του. Ειρωνευόμαστε και σαμποτάρουμε οποιαδήποτε προσπάθεια να κάνει για να μας πλησιάσει και τότε δημιουργείται ένα τεράστιο, αγεφύρωτο χάσμα.

Όταν τα πράγματα φτάσουν ως εκεί, δύσκολα σώζονται γιατί έχει χαθεί κάθε σεβασμός και όμορφο συναίσθημα. Η περιφρόνηση απέναντι στον άνθρωπο που παντρευτήκαμε, είναι η πιο επικίνδυνη συμπεριφορά γιατί καταστρέφει την ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία του άλλου.

Για να καταλάβετε τις συνέπειες της, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε ότι την υιοθετείτε στη σχέση σας. Η ειλικρίνεια είναι η αρχή όλων και είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που μπορεί στο τέλος να κρατήσει ζωντανό τον γάμο σας αν φυσικά το θέλετε.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα