Όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχουν πολλά που λέγονται για το αν είναι καλό ή όχι να κοιμάσαι φορώντας σουτιέν.

Advertisements

Από τη μία μεριά υπάρχουν οι γυναίκες που δεν φοράνε σουτιέν όταν κοιμούνται ενώ από την άλλη κάποιες άλλες φοράνε διότι πιστεύουν πως αν κοιμηθούν χωρίς αυτό θα χαλαρώσει το στήθος τους.

Υπάρχουν έρευνες οι οποίες λένε πως το να κοιμάσαι με σουτιέν μπορεί να σου προκαλέσει καρκίνο στο στήθος. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο;

Οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν ότι ο ύπνος με σουτιέν είναι είτε βοηθητικός είτε επιβλαβής. Οι αλλαγές που μπορεί να προκληθούν μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, καθώς επίσης ο χρόνος και η βαρύτητα.

Από την άλλη μεριά μία από τις πιο γνωστές ιδιοκτήτριες μπουτίκ της Νέας Υόρκης λέει:

“Είτε υποστηρίζεις το στήθος σου για οχτώ ώρες ή δεν το υποστηρίζεις για οχτώ ώρες. Τι νομίζεις ότι είναι καλύτερο; Πρόκειται για κοινή λογική. Αν το στήθος σου υποστηρίζεται τότε σίγουρα θα μείνει για περισσότερο καιρό στο ύψος του. Όταν βγάζεις το σουτιέν σου στο τέλος της ημέρας το στήθος σου βρίσκεται πιο ψηλά από ότι το πρωί όταν το πρωτοφοράς. Το αν θα φορέσεις ή όχι σουτιέν το βράδυ εξαρτάται πραγματικά από το μέγεθος του στήθους σου. Αν το στήθος σου είναι Α ή B τότε δε χρειάζεται. Αν είναι, όμως, μεγαλύτερο τότε χρειάζεται οπωσδήποτε”.

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση μεταξύ του να κοιμάσαι με σουτιέν και της εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Παρόλα αυτά το σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να σου προσφέρει έξτρα υποστήριξη και άνεση.

Advertisements

Έξτρα tip: Προσπάθησε να φοράς αθλητικά σουτιέν όταν κοιμάσαι και σε καμία περίπτωση μη φοράς μπανέλα.

faysbook.gr

Advertisements