Η γυναίκα του πρώην άντρα μου δεν του επιτρέπει να πάει στα γενέθλια της κόρης μας αν είμαι και εγώ εκεί

 

Advertisements

Από το singleparent.gr

 

Με τον πρώην άντρα μου έχουμε χωρίσει 23 χρόνια. Με απατούσε ασύστολα, μου έλεγε ψέματα και όσο κι αν έλεγε ότι θα αλλάξει δεν έβλεπα σημάδια βελτίωσης. Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και είχε μετατρέψει τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μας σε κόλαση.

Μαζί κάναμε μία κόρη που είναι το μοναδικό του παιδί και έχουμε και έναν εγγονό, τον οποίο επισκέπτεται κάθε εβδομάδα. Χωρίσαμε πολιτισμένα και από τότε είμαστε δύο πολύ καλοί φίλοι.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει πλέον ανάμεσά μας είναι η δεύτερη σύζυγός του, με την οποία είναι παντρεμένος 12 χρόνια και δεν του επιτρέπει να επισκέπτεται το σπίτι της κόρης μας αν είμαι και εγώ εκεί.

Η κόρη μου από την άλλη, τώρα που πλησιάζουν τα γενέθλιά της ετοιμάζει μεγάλη γιορτή σπίτι της και θέλει να είμαι και εγώ εκεί. Είναι δυνατόν να μην παραβρεθώ στα γενέθλια της κόρης μου και να μη τη βοηθήσω στις ετοιμασίες; Φυσικά και θα πάω, μόνη μου, αφού από τότε που χώρισα δεν έχω κάνει άλλη σχέση.

Advertisements

Από τη μεριά της η σύζυγος του πρώην άντρα μου επιμένει. Αν είμαι και εγώ εκεί, έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα τον αφήσει να έρθει. Του είπε μάλιστα απ’ ότι έμαθα να στείλει τυπικά ένα δώρο, αλλά να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του εδώ. Επιεικώς απαράδεκτη.

Η κόρη μου στεναχωριέται που ο πατέρας της παίρνει πάντα το μέρος της γυναίκας του και δεν την υπολογίζει. Όλο αυτό που γίνεται κάνει εκείνη όσο και εμένα να αισθανόμαστε πολύ άβολα και να μην ξέρουμε πώς να του δώσουμε να καταλάβει ότι υπάρχει και ένα παιδί και ένα εγγόνι στη μέση και όχι μόνο η νέα του σύζυγος.

Στεναχωριέμαι για την κόρη μου γιατί ξέρω πόσο πολύ θέλει και τους δυο της γονείς στα γενέθλιά της. Δεν σκοπεύω να το αφήσω έτσι. Εγώ στα γενέθλια του παιδιού μου θα πάω και θα φροντίσω να είναι και ο πατέρας της εκεί. Η γυναίκα εκείνη πρέπει να καταλάβει πώς δεν παντρεύτηκε κάποιον ελεύθερο χωρίς υποχρεώσεις αλλά έναν άντρα που έχει φτιάξει ήδη οικογένεια και αυτό πρέπει να το σεβαστεί και αντί να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα να δείξει ανωτερότητα και να πάρει τον άντρα της να έρθουν μαζί στα γενέθλια.

Εσείς τι νομίζετε;

Αιμιλία

singleparent.gr

 

Advertisements

 

 

Advertisements