21χρονη μητέρα βάζει την κόρη της να κάνει στο σπίτι από 1 έτους γιατί είναι καθήκον της ως κορίτσι

 

Εμείς ως γονείς έχουμε καθήκον να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας από νεαρή ηλικία για τις ευθύνες της ενηλικίωσης και να φροντίσουμε να μπορούν να είναι ανεξάρτητα. Ωστόσο, κάποιοι γονείς πέρνουν αυτό τον ρόλο λίγο πιο ζεστά απ’ όσο θα έπρεπε, όπως αυτή η 21χρονη μητέρα. Εκτός του ότι επιμένει η 3χρονη κόρη της να κάνει ακόμα και βαριές δουλειές στο σπίτι, θεωρεί ότι είναι και καθήκον της εξαιτίας του φύλου της – κάτι που είναι κάπως ανησυχητικό στην εποχή που ζούμε.

«Έχω μια κόρη 3 χρονών που κάνει δουλειές στο σπίτι από 1 έτους. Κάποιοι μου λένε ότι είμαι υπερβολική, όμως, γεννήθηκε κορίτσι και το θεωρώ καθήκον της. Κι εγώ από μικρό παιδί είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Έστρωνα το τραπέζι, μαγείρευα και έπλενα. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι τα μικρά μας πρέπει από μικρή ηλικία να μαθαίνουν να είναι νοικοκυρές.

Η Luna, από 1 χρονών με βοηθούσε. Είμαι αυστηρή μαμά. Δεν την αφήνω να τρώει γλυκά και προσέχω να τρέφεται υγιεινά με μπανάνες ή κράκερς με τυρί.

Advertisements

Μία από τις πρώτες δουλειές του σπιτιού που έμαθε είναι να βάζει τα άπλυτα στο πλυντήριο. Το έβλεπε σαν παιχνίδι και της άρεσε ποτέ. Μόλις τα ρούχα είχαν πλυθεί, θα τα έβαζε στο καλάθι.

Ξέρει πως πρέπει να μαζέψει τα παιχνίδια της όταν τελειώσει με το παιχνίδι της. Είναι δική της ευθύνη! Μέσα στην ημέρα με βοηθάει στο πλύσιμο και στο να στρώνει το τραπέζι πριν από κάθε γεύμα.

Δεν την αφήνω να κόψει κρέας αλλά τεμαχίζει τα λαχανικά. Της αρέσει να μαγειρεύουμε και να μιλάμε εκείνη την ώρα και αναπτύσσεται και το λεξιλόγιό της. Όταν ξυπνάει, οφείλει να στρώσει το κρεβάτι της και να βάλει η ίδια τα δημητριακά στο μπολ της. Αφού τελειώσει, πλένει το πιάτο της.

Κάποιοι μου ασκούν σκληρή κριτική και με κατηγορούν ότι δεν την αφήνω να απολαύσει την παιδική της ηλικία. Όμως δεν της στερώ το παιχνίδι!

Advertisements

Είναι ένα κορίτσι με πολύ καλή συμπεριφορά. Όπως τα περισσότερα παιδιά, μπορεί μερικές φορές να γκρινιάζει και να ξεσπάει, ειδικά όταν δεν θέλει να κάνει μια δουλειά, αλλά μετά κάνει αυτό που πρέπει.

Η Λούνα πρέπει να είναι σίγουρη για τον εαυτό της όσον αφορά το νοικοκυριό – και αυτό περιλαμβάνει το μαγείρεμα, το καθάρισμα και τη διαχείριση σπιτιού – από νεαρή ηλικία, καθώς θα πρέπει να κάνει αυτά τα πράγματα στο δικό της σπίτι της και να φροντίζει τα παιδιά της όταν είναι μεγαλύτερα.

Όπως τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πώς να διαβάζουν και να γράφουν, πρέπει να ξέρουν πώς να καθαρίζουν και να μαγειρεύουν από νεαρή ηλικία. Ως γονείς είναι δική μας δουλειά να τους προετοιμάσουμε για τις ευθύνες της ενηλικίωσης.

Οι φίλοι μου λένε ότι είμαι υπερβολική, αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής γεννήθηκε γυναίκα. Θα είναι μαμά και σύζυγος και πρέπει να τα ξέρει όλα αυτά».

Advertisements

 

 

 

Advertisements