Μην χασετε

Είμαι η Εργαζόμενη Μαμά που δεν μαγειρεύει καθόλου και Δεν με πειράζει

Είμαι πολυάσχολη μαμά. Θέλετε να μάθετε το μικρό μου μυστικό; Δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαι τέλεια σε όλα.

Το παραδέχομαι. Δεν μου αρέσει να μαγειρεύω. Καθόλου. Είναι εν μέρει χαμένος χρόνος. Επειδή ο «ελεύθερος» χρόνος μου είναι σπάνιος, προτιμώ να μην ξοδέψω αυτά τα λίγα πολύτιμα λεπτά μαγειρεύοντας. Ειδικά μετά απο μία δύσκολη μέρα. Αλλά ειλικρινά, δεν μου αρέσει να μαγειρεύω. Έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια πολλές μαμάδες (κυρίως εργαζόμενες αλλά και πάλι όχι όλες) που δεν μαγειρεύουν.

Ο ορισμός της μαγειρικής:

Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω τον ορισμό μου για τη μαγειρική. Τρώμε πολλά τοστ στο σπίτι μας. Δεν θεωρώ μαγειρική το να βάζω τυρί και γαλοπούλα ανάμεσα σε δύο κομμάτια ψωμιού. Το θεωρώ προετοιμασία ενός γεύματος. Έτσι, ετοιμάζω πολλά γεύματα που είναι γρήγορα, αρκετά θρεπτικά και εύκολα.

Advertisements

Δείγμα εβδομαδιαίων γευμάτων στο σπίτι μας:

(Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε, μην κρίνετε το τυπικό γεύμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για την οικογένειά μου – αρκετά με κρίνει η πεθερά μου)

  • Ψητό κοτόπουλο απο το σούπερ μάρκετ
  • Βιολογικά, ψημένα onion rings (καταλαβαίνω ότι τα βιολογικά δεν το κάνουν υγιεινό)
  • Μακαρόνια με τυρί ή κάποια έτοιμη σάλτσα
  • Μπρόκολο ή κάποιο είδος λαχανικού
  • Φέτες μήλου ή μπανάνα (γενικά κάποιο φρούτο)

Ένα τέτοιου στύλ γεύμα ολοκληρώνει τη δουλειά. Μερικές φορές φτιάχνω και τόστ και έτοιμες πίτσες (δώστε μου ΤΩΡΑ Χρυσό Σκούφο!). Πολλές φορές, ειλικρινά, έχω τύψεις. Όμως, γενικά, εκπληρώ μια ανάγκη και κανείς δεν λιμοκτονεί στο σπίτι μας.

Φιλοσοφία Εργαζόμενης Μαμάς: Πρόκειται να μοιραστώ ένα μυστικό με άλλες εργαζόμενες μητέρες και μη, που μου χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να μάθω:

Δεν χρειάζεται να είσαι καλή σε όλα.

Advertisements

Καλή στην καριέρα μου, ναι. Καλή μαμά, ναι. Αλλά καλή στο μαγείρεμα; Όχι. Δεν με νοιάζει αν είναι μόνο για το μαγείρεμα.

Ενοχές μιας Μαμάς:

Πιστεύω πραγματικά ότι οι μητέρες, ειδικά οι εργαζόμενες μητέρες, έχουν ένα μοναδικό γονίδιο που μας κάνει να νιώθουμε τεράστια ενοχή γιατί δεν είμαστε η Wonder Woman. Η Wonder Woman είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας.

Είμαστε πραγματικές γυναίκες. Και οι πραγματικές γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, όπως το να είναι βασίλισσες του multitasking.

Αλλά επειδή μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα. Δηλαδή πρέπει να δουλέψω μια ολόκληρη μέρα, να παραλάβω να πάρω τα παιδιά μου από το σχολείο, να ξεκινήσω πλυντήριο, να τα παρακολουθήσω και να μαγειρέψω ένα γκουρμέ γεύμα πριν φτάσει ο σύζυγός μου στο σπίτι. Αλλά ΟΧΙ δεν θα έπρεπε. Γιατί ΠΡΕΠΕΙ;

Δεν πρέπει να κάνω 500 πράγματα και να χάσω ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μου. Ενώ θα ήταν υπέροχο ο σύζυγός μου να καυχιέται σε όλους πόσο τέλεια καθαρίστηκε το σπίτι και πόσο νόστιμα ήταν όλα τα γεύματά μου, μπορώ τελικά να ζήσω χωρίς τέτοιο έπαινο.

Αντ ‘αυτού, θα προτιμούσα να είμαι καλή στη δουλειά μου αλλά και συγχρόνως το ίδιο καλή μαμά, έτσι ώστε τα παιδιά μου να μπορούν να έχουν ένα τέτοιου είδους πρότυπο για το μέλλον τους. Θα προτιμούσα να είμαι η μητέρα που μπορεί να διδάξει στα παιδιά μου πραγματικές δεξιότητες ηγεσίας, ώστε να μπορώ να τα προετοιμάσω για τη μελλοντική επαγγελματική τους ζωή. Έννοιες που απλά δεν θα μάθουν στο σχολείο, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που θα ήθελα ή είχα βιώσει εγώ.

Διαγράψτε την “ενοχή της εργαζόμενης μητέρας”

Advertisements

Το θέμα είναι, πως είναι εντάξει αν σας δεν αρέσει να μαγειρεύετε ή απλά δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε όλα τα φανταχτερά πιάτα τύπου Pinterest. Αφήστε τα βάρη της τελειότητας στην άκρη. Τα λαζάνια τα έτοιμα είναι πραγματικά νόστιμα. Πάρτε μια πίτσα από την πιτσαρία. Ίσως όχι κάθε βράδυ, αλλά κάθε τόσο δεν πειράζει.

Διατηρήστε το μαγείρεμα απλό, εκτός αν σας αρέσει να μαγειρεύετε.

Επιλέγω να μην μαγειρεύω συχνά γιατί δεν μου αρέσει να μαγειρεύω και προτιμώ να περνάω αυτό το χρόνο με την οικογένειά μου. Κάντε το σωστό για εσάς και την οικογένειά σας.

Όμως, αυτό που πραγματικά θέλω να μάθω… Είμαι η μόνη μαμά που δεν θέλει να μαγειρεύει;

 

Πηγή: Motherly

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα